Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Weblog artikelen uit aug 2009

Peterselie

Peterselie heeft een hoge voedingswaarde en is meer dan alleen garnering. Lees verder →

25.08.2009 kruiden blog icon Ineke Fienieg blad etherische-olie ijzer mineralen moestuin nieren spijsvertering stengel vitamine-c lever

Wortels

De koele wortelgroenten kunnen voor een goede vertering het best gecombineerd worden met een voedingsmiddel dat veel zonkracht bevat. Lees verder →

24.08.2009 groenten blog icon Ineke Fienieg Betacaroteen vitamine-c wortel vergeten-groente

Rodekool

De voedingswaarde van rodekool is hoog, het bevat naast ijzer ook veel vitamine C. Lees verder →

24.08.2009 groenten blog icon Ineke Fienieg ijzer mineralen vitamine-c blad

Seitan

Seitan is gemaakt van gluten, eiwitten uit tarwe. Lees verder →

24.08.2009 divers blog icon Ineke Fienieg eiwitten gluten

Rode linzen

Rode linzen hoeven niet geweekt te worden en zijn zeer snel gaar, ze koken altijd tot pap. Lees verder →

24.08.2009 peulvruchten blog icon Ineke Fienieg eiwitten ijzer voedingsvezels koolhydraten

Tahin

Tahin wordt gemaakt van geroosterd en gemalen sesamzaad. Lees verder →

24.08.2009 zaden blog icon Ineke Fienieg calcium ijzer vetten eiwitten mineralen zink

Lijnzaad

Een heel veelzijdig zaadje! Lees verder →

22.08.2009 zaden blog icon Ineke Fienieg voedingsvezels darmen omega-3

Kombu

Een reepje Kombu meekoken met peulvruchten of granen bevordert de verteerbaarheid en verbetert de smaak. Lees verder →

21.08.2009 zeewier blog icon Ineke Fienieg jodium mineralen smaak

Komijnzaad

Komijn heeft een sterke, aromatische en wat licht bittere smaak. Lees verder →

20.08.2009 specerijen blog icon Ineke Fienieg maag spijsvertering vrucht

Thermogrutten

Voor de productie van thermogrutten wordt het graan eerst geroosterd en daarna machinaal in stukken (grutten) gebroken of gesneden.  Lees verder →

19.08.2009 graan blog icon Ineke Fienieg biologisch-dynamisch gluten Demeter voedingsvezels

Gomasio

Gomasio wordt gemaakt van geroosterd en gemalen sesamzaad en zeezout en is vers het lekkerste. Het is heel eenvoudig te maken met een vijzel. Lees verder →

18.08.2009 zaden blog icon Ineke Fienieg vetten mineralen ijzer eiwitten calcium smaak zink zout

Geelwortel

Geelwortel geeft voedsel niet alleen een mooie kleur en pittige smaak maar ondersteunt bovendien de werking van de lever en de gal. Lees verder →

17.08.2009 specerijen blog icon Ineke Fienieg bitter gal lever scherp spijsvertering wortel