Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Weblog artikelen uit sep 2013

Vier de seizoenen

Een van mijn lievelingskookboeken, veel seizoensrecepten met verrassende smaakcombinaties en prachtige foto's. Lees verder →

30.09.2013 kookboek blog icon Ineke Fienieg biologisch-dynamisch

Peren

Rijpe handperen zijn zoet en sappig, stoofperen zijn droog en wat wrang van smaak en zijn ongekookt niet te eten. Lees verder →

26.09.2013 fruit blog icon Ineke Fienieg mineralen vitamine-c voedingsvezels

Wat eten we vandaag?

Het basiskookboek voor natuurlijke kindervoeding. Met voedingsmiddelentabel, introductieschema van voedingsmiddelen voor kinderen van 3 maanden tot 10 jaar en veel achtergrondinformatie. Lees verder →

22.09.2013 kookboek blog icon Ineke Fienieg biologisch-dynamisch

Rode nierbonen

Rode nierbonen smaken van zichzelf een beetje zoet en ze nemen gemakkelijk de smaak aan van de overige ingrediënten. Lees verder →

20.09.2013 peulvruchten blog icon Ineke Fienieg darmen eiwitten fytine mineralen spijsvertering voedingsvezels

Gezond lekker eten

Het standaardwerk voor de natuurvoedingskeuken. Met veel recepten en achtergrondinformatie. Voornamelijk vegetarisch, ook wat vlees en vis. Lees verder →

15.09.2013 kookboek blog icon Ineke Fienieg biologisch-dynamisch

Gebuild meel

Gebuild meel is soms te verkiezen boven bloem of volkorenmeel. Lees verder →

14.09.2013 graan blog icon Ineke Fienieg graanmolen gluten

Paarse spitskool

Paarse spitskool bestaat nog niet zo lang, het is geen oud ras maar een recente kruising tussen spitskool en rodekool. Lees verder →

06.09.2013 groenten blog icon Ineke Fienieg vitamine-c mineralen blad