Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Weblog artikelen uit okt 2013

Dadels

Verse en gedroogde dadels hebben een hoog suikergehalte. Lees verder →

29.10.2013 gedroogd-fruit blog icon Ineke Fienieg biologisch zoet

Magnetron

Een magnetron voegt geen warmte toe, maar brengt de deeltjes in de voeding zodanig in beweging dat ze door deze wrijving zichzelf verwarmen. Lees verder →

19.10.2013 keuken blog icon Ineke Fienieg warmte keuken

Snoep Goed

Leuk kookboek voor mensen die bewust minder suiker willen gebruiken voor zichzelf en voor kinderen. Lees verder →

18.10.2013 kookboek blog icon Ineke Fienieg zoet

Aardappel

Aardappels zijn behoorlijk basisch, dit is het tegenovergestelde van zuurvormend. Daarom kunnen mensen die last hebben van brandend maagzuur baat hebben bij vers geperst rauw aardappelsap. Lees verder →

12.10.2013 groenten blog icon Ineke Fienieg biologisch koolhydraten maag mineralen nachtschade vitamine-c voedingsvezels biologisch-dynamisch blad

Ajowan

De smaak van dit zaad is sterk, een beetje zoals komijn, de geur lijkt wat op tijm en is iets scherp en een tikkeltje bitter. Lees verder →

06.10.2013 specerijen blog icon Ineke Fienieg bitter etherische-olie scherp spijsvertering vrucht

Kiemen en microgroenten

Een leuk en handig boekje over het zelf kweken van spruiten en kiemen. Lees verder →

06.10.2013 kookboek blog icon Ineke Fienieg mineralen vitamine-c

Alfalfa

Alfalfa bevat naast enzymen, vitaminen en mineralen behoorlijk veel Calcium. Lees verder →

06.10.2013 zaden blog icon Ineke Fienieg blad enzymen stengel mineralen vitamine-c