Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Weblog artikelen uit mar 2014

Ananas

Blauwe plekken verdwijnen sneller wanneer je ananas(sap) gebruikt, dit komt door het enzym bromelaïne. Lees verder →

23.03.2014 fruit blog icon Ineke Fienieg eiwitten enzymen spijsvertering

Lavas

Van maggikruid gebruiken we vooral de bladeren, niet teveel omdat de smaak snel overheerst. Lees verder →

22.03.2014 kruiden blog icon Ineke Fienieg blad etherische-olie spijsvertering stengel voorjaar

Ritme

Kijk eens naar je eigen ritmes, of blaas ze nieuw leven in, zeker wanneer je spijsverteringsklachten of gezondheidsproblemen ervaart. Lees verder →

19.03.2014 advies blog icon Ineke Fienieg spijsvertering

Seizoensgroenten kalender

Lees verder →

18.03.2014 groenten blog icon Ineke Fienieg biologisch biologisch-dynamisch

Granen eesten

Wat zijn geëeste granen en hoe doe je dat? Lees verder →

17.03.2014 graan blog icon Ineke Fienieg spijsvertering

Nootmuskaat

Nootmuskaat heeft een typisch eigen smaak en aroma, een beetje zoet en scherp, maar ook warm kruidig. Lees verder →

13.03.2014 specerijen blog icon Ineke Fienieg vrucht

Foelie

Foelie is de oranjerode zaadhuid van nootmuskaat, de smaken lijken op elkaar, maar foelie is zachter van smaak. Lees verder →

13.03.2014 specerijen blog icon Ineke Fienieg vrucht

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is geschikt voor koud gebruik. Wil je in zonnebloemolie bakken? Gebruik dan high-oleïc zonnebloemolie. Lees verder →

10.03.2014 olie blog icon Ineke Fienieg vetten

Eten en Drinken met Wilde planten

Wilde planten en kruiden oogsten, het hele jaar rond & recepten. Lees verder →

09.03.2014 kookboek blog icon Ineke Fienieg wild

Prei

Wanneer gesneden prei te lang wordt blootgesteld aan lucht krijgt het een scherpe smaak. Nog een goede reden om geen voorgesneden prei te kopen. Lees verder →

03.03.2014 groenten blog icon Ineke Fienieg blad ijzer mineralen vitamine-c