Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

13jan

Brooddrank

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, brooddrankBrooddrank wordt gemaakt van zuurdesemvolkorenbrood en bronwater. Door middel van melkzuurfermentatie (een volkomen natuurlijk proces) ontstaat een melkzure drank met zeer grote hoeveelheden levende melkzuurbacteriën. Regelmatig gebruik van brooddrank kan veel bijdragen aan het herstel en behoud van een goede darmflora en daarmee ook een gunstige invloed hebben op de vitaliteit en gezondheid. Elke dag een glaasje puur of vermengd met water en wat vruchtensap.

Brooddrank is mild zuur van smaak, sommige mensen vinden het lekker om zo te drinken en in de keuken zijn er tal van toepassingen in plaats van azijn of citroensap. Meer informatie op de website van Kanne.

Brooddrank is in de meeste, goed gesorteerde natuurvoedingswinkels in Nederland te koop en anders wil men het daar misschien wel voor je bestellen.


Drankje

Wie brooddrank niet fijn vindt om puur te drinken kan bijvoorbeeld de volgende dorstlessende mix maken:

  • 1 deel brooddrank
  • 1 deel appelssap (vers of natuurtroebel)
  • 1 deel (bron) water

Fermentgraan

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, fermentgraanFermentgraan is de droge stof die overblijft na de productie van brooddrank. Dit residu wordt gedroogd en tot poeder vermalen. Fermentgraan is net zoals brooddrank goed voor het darmmilieu. Het stimuleert de spijsvertering en ondersteunt de werking van de lever en de nieren, wat ten goede komt aan het afweersysteem. 

Fermentgraan is rijk aan mineralen en kan toegevoegd worden aan allerlei gerechten. Het is niet in Nederland te koop, maar wel in Duitsland (Fermentgetreide).

Bestellen

Fermentgraan (Kanne) is niet duur, het kost circa 2 euro per 250 gram.

In Nederland is het alleen te koop als bijvoer voor paarden, maar dan in grote hoeveelheden en ik zou deze kwaliteit ook niet direct aan willen bevelen. Het is in Duitsland te koop bij natuurvoedingswinkels bij de meeste apotheken te bestellen. Of via de website van Kanne.


Boek

In het boek Brooddrank van P. Scholz (ISBN 9060306643, alleen nog 2e hands verkrijgbaar) wordt niet alleen informatie en recepten gegeven over brooddrank maar ook over fermentgraan. 


Gluten

Brooddrank bevat gluten!


Voedwel, natuurlijk voedingsadviesVoedingsadvies

Heb je vragen of klachten over je spijsvertering en vraag je jezelf af of brooddrank en / of andere voedingsmiddelen hierin verbetering kunnen brengen? Maak dan een afspraak en kom eens langs voor een (gratis) kennismakingsgesprek.


Recepten met brooddrank: