De dadelpalm groeit in woestijnachtige gebieden en produceert wel tot 40 trossen dadels per jaar. Er bestaan veel verschillende soorten en rassen van de dadelpalm.
Half droog?
In ons land worden nooit verse dadels aangeboden, maar half of helemaal gedroogd. De structuur en smaak kunnen daardoor erg verschillen.
Kies biologische dadels
Biologische dadels hebben uiteraard de voorkeur, gangbare dadels worden vaak behandeld met sulfiet en suikerstroop om ze mooi te laten glimmen. Biologische dadels zijn ook niet gezwaveld, om insecten en andere kiemen uit te schakelen worden gedroogde vruchten behandeld in een drukkamer met overdruk.
Natuurlijk zoet
Verse en gedroogde dadels hebben een hoog suikergehalte, dat maakt ze geschikt om gebak en gerechten een natuurlijke en volwaardige zoete smaak te geven.
Dadelstroop
Dadelstroop wordt gemaakt door het sap van verse dadels in te koken tot een stroop, 2 kilo dadels zijn er nodig voor de productie van 1 kilo stroop.
Recepten:
- Dadelkoek
- Herfstdessert
- Courgetterolletjes
- Ontbijtkoek
- Granola
- Havermoutmuffins
- Kruidige rabarber
- Zoete gerstsalade
- Noten-dadel-koekjes
- Gierstpap met dadels
- Mueslireepjes
Ineke Fienieg
Mijn naam is Ineke Fienieg en ik help mensen met een voedselintolerantie aan een verbeterde spijsvertering. Een optimaal werkende spijsvertering is de basis voor een goede gezondheid.
Leuk al die informatie op internet, maar er valt nog veel meer te weten over voeding dan deze algemene informatie en dat vertel ik je graag!
Welke voeding bij jou past bijvoorbeeld en waarom. Heb jij meer baat bij havermout of juist bij gierst, kun je beter meer wortelgroenten gaan eten of juist meer bladgroenten. Doen rauwe groenten je goed of gedij je juist beter met warme gestoofde groentes? Er zijn geen one size fits all oplossingen. Ieder persoon is uniek en heeft weer andere mogelijkheden en uitdagingen.
Goed verteren kun je leren!
Meer informatie
Ook wanneer jouw spijsvertering goed werkt kun je behoefte aan informatie over natuurlijke voeding hebben. Daarom organiseer ik regelmatig een informatieve en interactieve workshop over een bepaald thema. Kijk in de Agenda voor het actuele aanbod