Goed Bitter Best
Goed Bitter Best
Verrassende recepten met bittere kruiden en groenten, wild en gekweekt
Ria Loohuizen
ISBN 9058973433
"Bitter in de mond maakt het hart gezond" is maar een van de vele spreekwoorden en gezegdes die over bittere kruiden gaan. De auteur, die al eerder boeken publiceerde over o.a. paddestoelen, de vlier, de kastanje enz., verzamelde nu allerlei informatie over bittere groenten en kruiden, zowel gekweekt als wild en geeft er steeds recepten bij. De planten zijn ingedeeld per familie: artemisia (o.a. absintalsem, dragon), chichorei (o.a. andijvie, witlof, molsla), kers (o.a. waterkers, tuinkers), artisjok en kardoen, boerenwormkruid, postelein, roket (ruccola) en wijnruit.
Veel achtergrondinformatie en ruim 80 recepten.
Onder andere hier te bestellen.
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.