Terug naar Nieuwsbrief / Archief

02.08.2015
Recept van de Week 1520

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Italiaanse bonenschotel


Italiaanse bonenschotel

Het is volop zomer en de sperziebonen doen het buitengewoon goed in de moestuin. Een paar keer per week pluk ik zeker een kilo sperziebonen, een echte zomergroente. Maar in de keuken vraagt het wel wat creativiteit om niet steeds dezelfde gerechten te eten. Deze keer een Italiaans gerecht met o.a. aardappels, pasta, sperziebonen, tijm en oregano.


Meer zomerse recepten.


Zoet zonder Suiker

Heb ij je ook voorgenomen om na de vakantie gezond te gaan eten? Meer groente en fruit en minder suiker. Maar je twijfelt hoe lang je dit gaat volhouden, af en toe iets lekker zoets kan toch zeker wel? En je vraagt je af: Is honing gezond? Kom je van kokosbloesemsuiker niet aan? Is stevia een goed alternatief?

Als natuurvoedingskundige ben ik van mening dat je best wel elke dag iets zoets kunt eten, wanneer je maar weet waar je op moet letten. Zoals: wat is suiker eigenlijk en waar zit het in. Wat zijn de volwaardige alternatieven voor gewone witte suiker, hoe smaken ze en wat kun je er zelf allemaal mee maken? 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, TidbitsIn deze kookworkshop gaan we veel volwaardige alternatieven voor gewone witte suiker bespreken, proeven en beproeven in de keuken. We maken een aantal gerechten waar normaal gesproken gewone witte suiker in zit, maar nu met een volwaardige vervanger. Hoe smaakt dat! 

We werken met biologische, vegetarische ingrediënten. 

​Je gaat na deze kookworkshop met nieuwe kennis, ideeën, inspiratie en recepten naar huis om zelf aan de slag te gaan. Hierna zal het veel gemakkelijker zijn om een goede keuze te maken wanneer het om zoet gaat.

De kookworkshop wordt gegeven op een mooie historische locatie aan de Utrechtse Oudegracht, de eerste deelnemers hebben zich al aangemeld, maar als je snel bent kun je nog meedoen!

Meer informatie in de AgendaVoedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl