Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.08.2015
Kookworkshop Zoet zonder Suiker 28-08-2015

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Zoet zonder SuikerLeuk dat je meedoet aan de kookworkshop Zoet zonder Suiker op vrijdag 28 augustus 2015 in Utrecht.

Programma

Het programma is niet helemaal precies te plannen, maar globaal als volgt:
Vanaf 13.30 uur: inloop en ontvangst met koffie en thee, ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben zodat iedereen in eigen tempo kan binnendruppelen tussen 13.30 en 14.00 uur.

  • 14.00 uur: starten we met een inleiding over het onderwerp van vandaag
  • 15.00 uur: gaan we aan de slag en maken we een aantal gerechten
  • 16.00 uur: deze gerechten proeven en bespreken we uiteraard gezamenlijk.
  • 17.00 uur: geplande eindtijd, het lokaal moet leeg en opgeruimd zijn (doen we ook gezamenlijk)

Meenemen

  • Het is prettig om een schort mee te nemen, vooral voor de hygiëne en wanneer je je kleren niet vies wilt maken.
  • Vaak blijft er van de gerechten wat over, wanneer je een afsluitbaar schaaltje bij je hebt kan je wat mee naar huis nemen.

Inhoud van deze workshop

Je kunt best wel elke dag iets zoets eten, wanneer je maar weet waar je op moet letten. Zoals: wat is suiker eigenlijk en waar zit het in. Wat zijn de volwaardige alternatieven voor gewone witte suiker, hoe smaken ze en wat kun je er zelf allemaal mee maken? 

In deze kookworkshop gaan we veel volwaardige alternatieven voor gewone witte suiker bespreken, proeven en beproeven in de keuken. We maken een aantal gerechten waar normaal gesproken gewone witte suiker in zit, maar nu met een volwaardige vervanger. Hoe smaakt dat!

We werken met biologische, vegetarische ingrediënten. 

Je gaat na deze kookworkshop met nieuwe kennis, ideeën, inspiratie en recepten naar huis om zelf aan de slag te gaan. Hierna zal het veel gemakkelijker zijn om een goede keuze te maken wanneer het om zoet gaat.

Adres & route

Tidbits (bedrijf in catering en kookworkshops waar ik verder geen connecties mee heb, maar alleen de ruimte van huur) Oudegracht 287 (aan de werf), Utrecht.

Let op!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, TidbitsHet is dus niet Oudegracht aan de werf 287, dit is ook een adres, maar dan een stuk verderop. Bedoelt wordt Oudegracht 287, daaronder zit een werfkelder die je via een trap op de hoek van de straat (tegenover ZiZo) kunt bereiken. Je slaat onderaan de trap rechtsaf, een paar deuren verder is de werfkelder (zie foto, te herkennen aan gevelsteen), ik zal ook een duidelijke verwijzing op de toegangsdeur hangen.

Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer 15-20 minuten lopen. Je kunt ook stadsbus 2 (richting ringlijn Museumkwartier) nemen en uitstappen bij de halte Catharijne Convent, van daaraf is het ongeveer 5 minuten lopen.

De dichtstbijzijnde parkeergarage zit op de Springweg, in de buurt van de locatie zelf is het erg moeilijk tot onmogelijk om te parkeren.

Heb je nog vragen, dan hoor ik dat graag.

Tot 28 augustus, ik heb er erg veel zin in!

Ineke Fienieg
Telefoonnummer Ineke tijdens kookworkshop: 06 4998 4398

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl