Terug naar Nieuwsbrief / Archief

06.09.2015
Verfrissende schnitzel in een krokant jasje Recept van de Week 1523

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, koolrabischnitzels

Koolrabischnitzels

Koolrabiplakken gevuld met verse kaas en kruiden in een smakelijk jasje. Een leuk recept om te maken en nog heel erg lekker ook, vooral wanneer je zelf paneermeel maakt.

Koolrabiplakken gevuld met verse, zachte (geiten) kaas, munt en citroen. Het krokante jasje maak je eenvoudig zelf, hoe? Dat lees je hier...


Variant met knolselderij

Dit recept lijkt een beetje op een ander recept met knolselderij, ook met zelfgemaakt paneermeel.


Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Greenfair


Green Fair 2015

Op zondag 13 september geef ik een minilezing tijdens de GreenFair 2015 op De Moestuin in Utrecht met als thema

Wat hebben groenten ons nog meer te bieden behalve voedingsstoffen?

Wat is het verschil tussen een wortel en een pompoen? Is er verschil? Het zijn toch allebei (biologische) groenten, met een oranje kleur. Ze bevatten allebei waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine C, betacaroteen, magnesium, voedingsvezels etc.

Toch zijn er essentiële verschillen tussen groenten, die je gewoon moet weten wanneer je gevarieerde en evenwichtige maaltijden wilt bereiden. En dan bedoel ik niet uitsluitend de voedingsstoffen. In deze mini-lezing vertel ik meer over plantdelen en hun relatie met het menselijk lichaam. Deze lezing wordt geïllustreerd met een kleine proeverij.

Wil je meer weten over dit onderwerp of er praktisch mee aan de slag? Kom dan naar de kookworkshop Vegetarische Maaltijd op zaterdag 26 september.


Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl