Terug naar Nieuwsbrief / Archief

13.10.2015
Kookworkshop Burgers & Broodbeleg 24-10-2015

Leuk dat je meedoet aan de kookworkshop met als thema: vegetarische Burgers en Broodbeleg op zaterdag 24 oktober 2015 in Utrecht.

Programma

Het programma is niet helemaal precies te plannen, maar globaal als volgt:
Vanaf 13.30 uur: inloop en ontvangst met koffie en thee, ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben zodat iedereen in eigen tempo kan binnendruppelen tussen 13.30 en 14.00 uur.

  • 14.00 uur: starten we met een inleiding over het onderwerp van vandaag
  • 15.00 uur: gaan we aan de slag en maken we een aantal gerechten
  • 16.00 uur: deze gerechten proeven en bespreken we uiteraard gezamenlijk.
  • 17.00 uur: geplande eindtijd, het lokaal moet leeg en opgeruimd zijn (doen we ook gezamenlijk)

 
Meenemen

  • Het is prettig om een schort mee te nemen, vooral voor de hygiëne en wanneer je je kleren niet vies wilt maken.
  • Vaak blijft er van de gerechten wat over, wanneer je een of meer afsluitbare schaaltjes bij je hebt kan je wat mee naar huis nemen.

 

Inhoud van deze workshop

Heb jij altijd kaas of pindakaas op je brood, maar wil je als vegetariër meer keus en variatie in broodbeleg? Ben je toe aan wat afwisseling, ook af en toe zoet, maar geen suiker? Vegetarisch broodbeleg hoeft niet uit een potje of pakje te komen. We gaan zelf vers broodbeleg maken, dat is niet alleen voedzamer, maar ook voordeliger. Je kunt van je favoriete recepten een voorraad maken voor een paar dagen of soms langer.

Ook voor vegetarische burgers maken we ruimte, we stellen ze zelf samen, heerlijk bij de lunch of warme maaltijd.

We gaan met verse groenten, vruchten, noten, peulvruchten, zuivel, kruiden en specerijen aan de slag. Je zult verrast zijn door de verschillende mogelijkheden en smaken, we gaan ze natuurlijk allemaal proeven!

We werken met vegetarische, biologische en biodynamische ingrediënten.

Adres & route

Tidbits (bedrijf in catering en kookworkshops waar ik verder geen connecties mee heb, maar alleen de ruimte van huur) Oudegracht 287 (aan de werf), Utrecht.

Let op!

Het is dus niet Oudegracht aan de werf 287, dit is ook een adres, maar dan een stuk verderop. Bedoelt wordt Oudegracht 287, daaronder zit een werfkelder die je via een trap op de hoek van de straat (ter hoogte van ZiZo) kunt bereiken. Je slaat onderaan de trap rechtsaf, een paar deuren verder is de werfkelder (zie foto, te herkennen aan gevelsteen).

 

Vanaf station Utrecht Centraal is het ongeveer 15-20 minuten lopen. Je kunt ook stadsbus 2 (richting ringlijn Museumkwartier) nemen en uitstappen bij de halte Catharijne Convent, van daaraf is het ongeveer 5 minuten lopen.

De dichtstbijzijnde parkeergarage zit op de Springweg, in de buurt van de locatie zelf is het erg moeilijk tot onmogelijk om te parkeren.

Heb je nog vragen, dan hoor ik dat graag.

Tot 24 oktober, ik heb er erg veel zin in!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl