Terug naar Nieuwsbrief / Archief

30.09.2016
Kookworkshop peulvruchten 8 oktober 2016

Wat leuk dat er zoveel natuurvoedingskundigen deelnemen aan de kookworkshop

Peulvruchten

op zaterdag 8 oktober 2016

Ik hoop dat ik jullie nog iets kan vertellen en leren over de peulvruchten, maar misschien weten jullie inmiddels zelf al heel veel over dit onderwerp. We kunnen vast veel van elkaar leren! In elk geval gaan we er op deze middag praktisch mee aan de slag in de keuken.

Een aantal van jullie volgt ook het ochtendprogramma op dezelfde locatie en zijn dus al 'in huis'. Anderen komen speciaal voor de kookworkshop, soms van ver.

Een paar praktische zaken wil ik alvast met jullie delen:

Programma

Het programma is niet helemaal precies te plannen, maar globaal als volgt:
Vanaf 13.45 uur: inloop en ontvangst met koffie en thee, ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben zodat iedereen in eigen tempo kan binnendruppelen tussen 13.45 en 14.00 uur.

14.00 uur: starten we met een inleiding over het onderwerp van vandaag
14.30 uur: gaan we aan de slag en maken we verschillende gerechten met peulvruchten
16.00 uur: deze gerechten proeven en bespreken we uiteraard gezamenlijk
17.00 uur: geplande eindtijd, maar soms lopen de workshops een beetje uit. Bij het verlaten van het pand moet het lokaal schoon en opgeruimd zijn (doen we ook gezamenlijk).

Meenemen

  • Het is prettig om een schort mee te nemen, vooral voor de hygiëne en wanneer je je kleren niet vies wilt maken.
  • Vaak blijft er van de gerechten wat over, wanneer je een of meer afsluitbare schaaltjes bij je hebt kan je wat mee naar huis nemen.

Inhoud

In deze kookworkshop leer je hoe je peulvruchten het beste kunt bereiden voor smakelijke gerechten en een optimale vertering. We maken niet alleen lekkere soep en (stoof)schotels met peulvruchten, maar ook heerlijke snacks.

We werken met vegetarische, biologische (dynamische) ingrediënten. Mocht je bepaalde voedingsmiddelen willen vermijden, geef dat dan aan mij door.

Locatie

De Wilg, Mecklenburglaan 3-5, 3581 NV Utrecht. deze locatie was vroeger een school en beschikt over een grote, professioneel ingerichte instructiekeuken.

Vanaf Utrecht Centraal in 15 minuten te bereiken met stadbus 8 richting Wilhelminapark, halte Adriaen van Ostadelaan.

Kom je met de auto, er is enige parkeerruimte op het eigen terrein (schoolplein) beschikbaar of anders in de directe omgeving.

Niet aanbellen, maar opbellen

Aanbellen heeft geen zin, ik kan de deurbel niet horen in de keuken. Maar opbellen wel, sta je voor de gesloten deur bel me dan op 06 4998 4398, dan laat ik je binnen.

Tot ziens op 8 oktober, ik heb er veel zin in.

Heb je ondertussen nog vragen, dan hoor ik dat graag.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl