Terug naar Nieuwsbrief / Archief

19.10.2016
Veldsla met aardpeerchips Recept van de Week 1617

Veldsla met aardpeerchips

Een salade met allerlei heerlijke verse herfstgroenten, de appels zijn net geplukt en de eerste aardperen zijn geoogst, veldsla en witlof zijn er weer volop. 

Aardperen worden niet allemaal tegelijk geoogst, je kunt ze namelijk niet lang bewaren, ze drogen snel uit. Een verse aardpeer heeft knapperig vruchtvlees.

Aardperen bevatten weinig calorieën, iets meer eiwit dan aardappel, verder veel mineralen waaronder ijzer, magnesium, fosfor en kalium. De koolhydraten bestaan niet uit zetmeel, zoals bij aardappels en pastinaken, maar uit inuline. 

Lees meer over aardperen en inuline...

 

Voedwel-huiskamerlezingen

In één uur één actuele voedingsvraag ontrafeld

Wil je gezond en verantwoord vegetarisch eten, maar weet je niet goed hoe? Ben je door alle tegenstrijdige nieuwsberichten over voeding de weg een beetje kwijt? Wil je meer duidelijkheid over een voedingsthema, maar heb je niet veel tijd? Dan zijn de Voedwel-huiskamerlezingen vast iets voor jou! 

De Voedwel-huiskamerlezingen vinden plaats in mijn gezellige praktijkruimte achter de Natuurwinkel in Utrecht. Aan elke huiskamerlezing kunnen maximaal acht mensen meedoen. Meld je dus snel aan via de Agenda.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl