Terug naar Nieuwsbrief / Archief

31.01.2018
Fementeren

Fermenteren

Fermenteren is hot, trendy en heel erg ouderwets tegelijk. Van oudsher was dit een van de weinige methoden om voedsel langer houdbaar te maken en deze methode is weer helemaal terug van weggeweest.

Fermenteren maakt het voedsel namelijk niet alleen langer houdbaar, er ontstaan ook geheel nieuwe smaken en voedingstoffen! Maar het allerbelangrijkste is dat het vol zit met goede melkzuurbacteriën en enzymen die onze spijsvertering goed kan gebruiken.

Niet alleen in de winter, of bij een griepgolf, maar dagelijks een kleine portie gefermenteerd voedsel kan veel betekenen voor onze gezondheid en welbevinden.

fermenPeerVoedwel, Peter van Berckel

DeNederlandse expert op dit gebied is Peter van Berckel - fermenPeer - en hij komt twee middagen naar de Natuurwinkel in Utrecht om het geheim van fermenteren te onthullen. En jij kunt meedoen in deze kookworkshops.

Schrijf je snel in voor een of twee heel interessante middagen wanneer je een fan bent van gezonde, smakelijke voeding en een optimale spijsvertering.

Meer informatie en aanmelden:

Groentefermentatie

op vrijdag 9 maart: zuurkool en kimChi

Tsukémono (pickle pers)

op vrijdag 13 april: snelle fermentatie methode

14.00-17.00 uur
Prijs 49,- euro
Natuurwinkel Utrecht

 

Workshops

Naast deze hele interessante kookworkshops zijn er ook diverse workshops die je de komende maanden kunt bezoeken. 

Het thema is voeding in relatie tot je gezondheid en dat is voornamelijk een heel ander verhaal dan je eerder gehoord hebt. Gezonde voeding is namelijk meer dan een optelsom van voedingsstoffen.

Wil jij ook weten wat granen, groenten en evenwicht voor jou kunnen betekenen?

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl