Geelwortel

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, geelwortelGeelwortel of Kurkuma / Curcuma is de wortel van de tropische plant Curcuma en familie van de gemberplant.

Het is als verse wortel en als gedroogd poeder te koop en is een van de bestanddelen van kerriepoeder.

Geelwortel geeft voedsel niet alleen een mooie kleur en pittige smaak maar ondersteunt de werking van de lever en de gal.

Geelwortel bevordert de spijsvertering, vooral als het gaat om het verteren van vetten. Het wordt dan ook wel therapeutisch ingezet bij lever- en galaandoeningen, ontstekingen en meerdere spijsverteringsproblemen. 

Steeds vaker zijn ook de verse wortels te koop, wat kleiner en donkerder dan een gemberwortel en van binnen donkergeel-oranje van kleur, net zoals het poeder van de gedroogde en vermalen geelwortel.
Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, citroenrijst

De smaak is kruidig scherp en licht bitter en is goed te combimeren met graan, peulvruchten, groenten, eieren, vis en in soep en saus.

Voorzichtig doseren en spaarzaam gebruiken!


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl