Voeding en de gevende kracht van de mens

Voedwel, voeding en de gevende kracht van de mensVoeding en de gevende kracht van de mens

De geestelijke betekenis van de voeding

Heinz Grill

ISBN 9789461680624

 

bestellen

Voeding wordt in dit boek bekeken en beschreven vanuit een ruimere blik. Naast de inhoudsstoffen beschrijft dit boek vooral ook de levenskrachten. En naast de inhoudsstoffen en de levenskrachten van een voedingsmiddel wordt ook de achterliggende gedachte of de geestelijke betekenis van de diverse voedingsmiddelen beschreven.

Geen kookboek dus, maar een verrijking voor iedereen die zich meer holistisch of spiritueel verdiept in de natuurvoeding. Gezonde voeding is immers veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het maken van keuzes bij de aanschaf en de bereiding: rauw of gekookt. De waarde die de kok kan toevoegen, de bezinning aan tafel komen allemaal aan bod.

Met aandacht voor de belangrijke plaats die het graan inneemt in de voeding. 

Begin 2020 heb ik een kookcursus gevolgd bij een van de vertalers van dit boek: Peter Vandermeersch van De Zonnekeuken. Peter is een wijze, warme leermeester. Hij kan fantastisch koken en uitleggen, daardoor werd voor mij dit boek ook veel toegankelijker.

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl