Voedwel workshop

08.06.2024 Workshop Peulvruchten

PeulVoedwel, workshop peulvruchtenvruchten zijn onmisbaar in de vegetarische en veganistische keuken, samen met graan bieden ze ons voldoende plantaardige eiwitten waar geen vleesvervanger meer aan te pas hoeft te komen. 

Peulvruchten zijn een veel ouder gewas dan granen en hebben nooit dezelfde status als graan bereikt. Je eet ze ook minder vaak en in kleinere hoeveelheden dan granen.

Niet iedereen kan de eiwitten in peulvruchten moeiteloos verteren. Een voorwaarde voor het goed verteren van peulvruchten is dat ze goed gaar zijn. Dat betekent in de keuken: wassen, weken, koken en nawellen.

In deze workshop leer je wat een peulvrucht is en wat je moet doen en waar je op moet letten om een peulvrucht goed te kunnen verteren. Ook leer je de rest van de maaltijd zo samen te stellen dat het niet alleen het lichaam, maar ook de geest voedt.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
14.00-15.30 uur
20,00

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl