Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

 

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.

Samen koken, samen eten smaakt het lekkerst

20 september 2014 van 13.30-17.00 uur
Locatie: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A, Utrecht
Prijs: 40,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopHelaas gaat deze kookworkshop niet door, er waren niet voldoende aanmeldingen. Op zaterdag 11 oktober komt een herkansing!Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Bio10daagse

Aanmelden en informatie . . .


Pure Food Event

27 september 2014 van 12.00-17.00 uur
Locatie: Groendomein Wasven, Celebeslaan 30, Eindhoven
Prijs: gratis

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Pure Food EventMet zorg bereid

Hoe wordt ons voedsel geproduceerd? En door wie? Tijdens het Pure Food Event kom je alles te weten over voedsel dat met zorg is bereid.

Op zaterdag 27 en zondag 28 september verzorg ik voor graanpletterij De Halm een proeverij met (h)eerlike biologische graanvlokken. Wat kan je nog meer maken met graanvlokken, behalve havermoutpap en muesli?

Kom even langs voor meer informatie en om te proeven!Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, De Halm

Aanmelden en informatie . . .


Seizoensgroenten

11 oktober 2014 van 13.30-17.00 uur
Locatie: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A, Utrecht
Prijs: 40,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopDe oogst is binnen, er staat nog boerenkool, spruitjes en prei op het land en de opslag ligt vol met pompoenen, appels, peren, wortels, bietjes, aardappels, aardpeer, rode, groene en witte kolen, waar we de hele winter van kunnen eten.

We gaan in deze workshop koken met seizoensgroenten, aangevuld met granen, peulvruchten, noten en zuivel, bereiden we er heerlijke, vegetarische en smakelijke gerechten mee die we natuurlijk gezamenlijk gaan proeven in een afsluitende maaltijd.

Laat je verrassen door de overvloed, veelzijdigheid en variatie van de herfst!

Iedereen krijgt informatiemateriaal en recepten mee om thuis aan de slag te gaan. 

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Zoet zonder Suiker

25 oktober 2014 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopZoet zonder suiker: het vervolg op de workshops in het vorige seizoen. Suiker is niet goed voor ons, maar toch willen we wel eens zoet eten. Welke voedingsmiddelen zijn van zichzelf zoet en hoe kan je deze gebruiken?

We gaan koekjes, gebak, toetjes en andere traktaties maken met natuurlijke zoetmiddelen zoals oerzoet, honing, agavesiroop, dadelstroop, rijststroop, ahornsiroop, appeldiksap en natuurlijk gedroogde vruchten. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Hapjes en Drankjes

15 november 2014 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopHapjes en drankjes: een feestje kan niet zonder, hoe smaakt een feestje zonder borrelnoten, chips, en frisdrank?

We gaan het ervaren met een paar smakelijke hapjes van natuurlijke voeding. Niet alleen hapjes met bijzondere ingrediënten, maar ook een paar hele simpele gerechten van ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. We maken ook een paar bijpassende warme en koude drankjes. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Ontbijt

10 januari 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopOntbijt: waarom is goed ontbijten zo belangrijk, hoe ziet een goed ontbijt er uit, we koken verrassende gerechten voor de vroege morgen.

Een goed ontbijt is een fantastische start van de dag, je hebt de hele dag meer energie, minder dips en het is ook nog eens goed om de spijsvertering op gang te brengen. We maken onder andere de ideale havermoutpap en granola, maar ook hartige muesli en pannenkoeken. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Lunch

14 februari 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopLunch: lunchen zonder middagdip hoe doe je dat en hoe verwerk je groenten voor de lunch ook in de broodtrommel!

Hoe ziet een ideale lunch er uit? We gaan lunchgerechten maken die veel mensen goed zullen bevallen. Met verse ingrediënten en veel groenten. Sommige gerechten zijn ook heel goed mee te nemen in de lunchtrommel. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Diner

14 maart 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopDiner: een evenwichtige vegetarische maaltijd samenstellen, waar moet je dan op letten. Veel voedingsmiddelen komen aan bod in deze workshop en ook hoe ze het beste zijn te combineren.

We gaan werken met groenten, granen, peulvruchten, noten, zuivel en kruiden, maar ook met zeewier. We maken diverse gerechten en stellen hiermee een evenwichtige 3-gangen maaltijd samen. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Koken zonder gluten & zuivel

11 april 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopKoken zonder gluten en zuivel: of je nu zelf geen gluten eet of bezoek krijgt van iemand die geen zuivel verdraagt. Wat zet je dan op tafel? Waar moet je op letten ook wanneer het gaat om het kant-en-klare aanbod in de winkels.

We koken verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en warme maaltijd en traktaties, we gebruiken geen pakjes, zakjes en gaan gerechten maken die volwaardig en voedzaam zijn. We werken met veganistische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .