Voedwel
natuurlijk voedingsadvies


Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.Proeverij

01 augustus 2015 van 12.00-16.00 uur
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: gratis

In de zomervakantie ga ik veel tijd vrij maken om te koken, ook voor jullie!Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

In elk geval zal ik regelmatig op zaterdagmiddag in de winkel aanwezig zijn om iets passends te koken uit het Receptenarchief. Dit kan je komen proeven vanaf 12.00 uur, als het gezellig en druk is (mede afhankelijk van het weer) blijf ik tot 16.00 uur.

Leuk wanneer je even langs komt voor een praatje of een vraag of om kennis te maken. Tot ziens!

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Zoet zonder Suiker

28 augustus 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Zoet zonder SuikerDat suiker niet goed voor ons is, dat weten we allemaal. Maar zoet is ook lekker. Niet alleen in koekjes, gebak en toetjes, maar ook in producten waarin je dat niet zou verwachten is daarom suiker verwerkt. Ongemerkt eten we zo veel meer suiker dan goed voor ons is. 

In deze kookworkshop gaan we aan de slag met alternatieven voor geraffineerde suiker, we maken met oerzoet, graanstropen, ahornstroop, dadelstroop, appeldiksap, honing en andere producten die van nature zoet zijn heerlijke, voedzame, zoete gerechten die je kunt gebruiken bij het ontbijt, als broodbeleg, toetjes, drankjes, gebak, koekjes en bijgerechten.

Een leerzame kookworkshop wanneer je meer wilt weten over suiker en de effecten ervan op je gezondheid en wanneer je meer wilt weten over de alternatieven voor geraffineerde suiker. We werken met vegetarische, biologische producten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Let op: deze workshop is op een vrijdag!

Er is nog plaats voor 5 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Vegetarische maaltijd

26 september 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, evenwichtige maaltijdHoe kook je een evenwichtige vegetarische maaltijd? Waar moet je op letten bij het samenstellen van een gevarieerde, smakelijke, voedzame, evenwichtige maaltijd. Hoe vullen de losse onderdelen elkaar optimaal aan en welke rol spelen kruiden en specerijen?

We gaan in deze workshop vooral praktisch aan de slag en met de informatie van vandaag zal je nooit meer hetzelfde tegen worteltjes, gember en peterselie aankijken. We werken met vegetarische, biologische producten.

Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 7 deelnemers.

 

Aanmelden en informatie . . .


Workshop (wilde) kruiden

10 oktober 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Natuurtuin Klopvaart, Vancouverdreef 70, Utrecht
Prijs: 35,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paardenbloemwortelDe grote oogsten zijn inmiddels van het land. We gaan op zoek naar wilde bessen en misschien wel noten en graven van sommige planten de wortels op. Ook bekijken we wat er eventueel op dit moment nog oogstbaar is op het land. Wat hebben deze planten ons te bieden aan voedingsstoffen en smaak? En hoe kunnen we ze gebruiken in de keuken.

Deze workshop wordt gehouden op een ecologisch beheerde natuurtuin in Utrecht met moestuinen, kleinfruit, vijvers, permacultuur en schooltuinen. In de randen van dit complex zijn ook veel wilde kruiden te vinden. Deze middag zijn we vooral veel buiten. Met de oogst bereiden we een paar eenvoudige gerechten die we ter afsluiting van de workshop samen gaan proeven. Bij mooi weer kunnen we ook buiten koken.

Deelnemers krijgen informatie en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 3 deelnemers.

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Burgers & Broodbeleg

24 oktober 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, burgers en broodbelegHeb jij altijd kaas of pindakaas op je brood, maar wil je als vegetariër meer keus en variatie in broodbeleg? Toe aan wat afwisseling, ook af en toe zoet, maar geen suiker? Vegetarisch broodbeleg hoeft niet uit een potje of pakje te komen. We gaan zelf vers broodbeleg maken, dat is niet alleen voedzamer, maar ook voordeliger. Je kunt van je favoriete recepten een voorraad maken voor een paar dagen of soms langer.

Ook voor vegetarische burgers maken we ruimte, we stellen ze zelf samen, heerlijk bij de lunch of warme maaltijd. We gaan met verse groenten, vruchten, noten, peulvruchten, zuivel, kruiden en specerijen aan de slag. Je zult verrast zijn door de verschillende mogelijkheden en smaken, we gaan ze natuurlijk allemaal proeven! We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 2 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Granen & Peulvruchten

21 november 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, granen en peulvruchtenVoor vegetariërs zijn peulvruchten onontbeerlijk. Gecombineerd met een graansoort vormen ze een goede eiwitbron waarnaast vlees, vis, ei of kaas in principe overbodig zijn. In deze kookworkshop besteden we vooral aandacht aan waar je op moet letten bij het koken van volwaardige granen en peulvruchten. Hoe kook je ze gaar zodat ze goed te verteren zijn. Wat zijn goede combinaties en hoe maak je er een smakelijk gerecht van.

We werken met vegetarische, biologische producten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 4 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .