Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

 

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.

Kookworkshop Burgers & Broodbeleg

24 april 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,-

  • Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshop burgers en broodbelegAltijd kaas of pindakaas op je brood? 
  • Wil je als vegetariër meer keus in broodbeleg?
  • Toe aan wat afwisseling?
  • Wel zoet, maar geen suiker?

Vegetarisch broodbeleg hoeft niet uit een potje of pakje te komen. We gaan zelf vers broodbeleg maken, dat is niet alleen voedzamer, maar ook voordeliger. Je kunt van je favoriete recepten een voorraad maken voor een paar dagen of soms langer.

Ook voor vegetarische burgers maken we ruimte, heerlijk bij de lunch of warme maaltijd.

We gaan met verse groenten, vruchten, noten, peulvruchten, zuivel, kruiden en specerijen aan de slag. Je zult verrast zijn door de verschillende mogelijkheden en smaken, we gaan ze natuurlijk allemaal proeven!

We werken met vegetarische, biologische ingrediënten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij, maar schrijf je snel in

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Evenwicht in de Maaltijd

23 mei 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshop EvenwichtHoe stel je een evenwichtige vegetarische maaltijd samen? We gaan koken met een variatie in smaken, structuren, voedingsstoffen en de combinaties van voedingsstoffen die elkaar versterken en aanvullen.

Voeding biedt ons meer dan alleen bouwstoffen en energie, voeding kan ook vitaliteit geven en voeding kan je zelfs geestelijk beïnvloeden. Eenzijdige voeding heeft een negatieve invloed op je creativiteit en veerkracht. Met evenwichtige voeding zit je gewoon lekkerder in je vel. Maar wat is evenwichtige voeding?

Deze workshop gaat over het samenstellen van een gevarieerd, evenwichtig menu:

  • de maaltijd
  • gerecht
  • smaak
  • structuur
  • voedingsstoffen

We gaan in deze workshop vooral praktisch aan de slag en met de informatie van vandaag zal je nooit meer hetzelfde tegen worteltjes, gember en peterselie aankijken.

We werken met vegetarische, biologische producten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Schrijf je in vóór 9 mei 2015

Aanmelden en informatie . . .