Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.Workshop (wilde) kruiden

10 oktober 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Natuurtuin Klopvaart, Vancouverdreef 70, Utrecht
Prijs: 35,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paardenbloemwortelDe grote oogsten zijn inmiddels van het land. We gaan op zoek naar wilde bessen en misschien wel noten en graven van sommige planten de wortels op. Ook bekijken we wat er eventueel op dit moment nog oogstbaar is op het land. Wat hebben deze planten ons te bieden aan voedingsstoffen en smaak? En hoe kunnen we ze gebruiken in de keuken.

Deze workshop wordt gehouden op een ecologisch beheerde natuurtuin in Utrecht met moestuinen, kleinfruit, vijvers, permacultuur en schooltuinen. In de randen van dit complex zijn ook veel wilde kruiden te vinden. Deze middag zijn we vooral veel buiten. Met de oogst bereiden we een paar eenvoudige gerechten die we ter afsluiting van de workshop samen gaan proeven. Bij mooi weer kunnen we ook buiten koken.

Deelnemers krijgen informatie en recepten mee naar huis.

Deze workshop is vol.

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Burgers & Broodbeleg

24 oktober 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, burgers en broodbelegHeb jij altijd kaas of pindakaas op je brood, maar wil je als vegetariër meer keus en variatie in broodbeleg? Toe aan wat afwisseling, ook af en toe zoet, maar geen suiker? Vegetarisch broodbeleg hoeft niet uit een potje of pakje te komen. We gaan zelf vers broodbeleg maken, dat is niet alleen voedzamer, maar ook voordeliger. Je kunt van je favoriete recepten een voorraad maken voor een paar dagen of soms langer.

Ook voor vegetarische burgers maken we ruimte, we stellen ze zelf samen, heerlijk bij de lunch of warme maaltijd. We gaan met verse groenten, vruchten, noten, peulvruchten, zuivel, kruiden en specerijen aan de slag. Je zult verrast zijn door de verschillende mogelijkheden en smaken, we gaan ze natuurlijk allemaal proeven! We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 2 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Granen & Peulvruchten

21 november 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, granen en peulvruchtenVoor vegetariërs zijn peulvruchten onontbeerlijk. Gecombineerd met een graansoort vormen ze een goede eiwitbron waarnaast vlees, vis, ei of kaas in principe overbodig zijn. In deze kookworkshop besteden we vooral aandacht aan waar je op moet letten bij het koken van volwaardige granen en peulvruchten. Hoe kook je ze gaar zodat ze goed te verteren zijn. Wat zijn goede combinaties en hoe maak je er een smakelijk gerecht van.

We werken met vegetarische, biologische producten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 1 deelnemer.


Aanmelden en informatie . . .