Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Agenda


Gezonde voeding is meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Daarom geef ik regelmatig workshops over een actueel voedingsthema en vertel je dan meer over het effect van voeding op lichaam en geest.

Kookworkshop Groentefermentatie

09 maart 2018 van 14.00-17.00
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: 49,-

Voedwel, groentefermentatieEen kookworkshop door Peter van Berckel (fermenPeer)Voedwel, Peter van Berckel

Fermenteren is weer helemaal van deze tijd, vooral vanwege de gunstige effecten op de gezondheid en de verrassende smaken. Het fermentatieproces is een onzichtbare en verbazingwekkende transformatie.

 

Inhoud van de workshop

Tijdens deze workshop ga je twee verschillende groentegerechten maken: zuurkool en kimChi het traditionele bijgerecht uit Korea (Chi=levenskracht).

Daarnaast krijg je de nodige kennis en achtergronden mee zodat je vanaf dat moment thuis vol zelfvertrouwen diverse fermentaties met allerlei groentesoorten kunt bereiden.

Bestel hier je ticket


Groenten anders bekeken

10 maart 2018 van 14.00-15.30
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: 10 euro (online bestellen met korting!)

Voedwel, workshop groentenGroenten zijn goed voor iedereen, ze horen thuis in elk menu. Regionale seizoensgroenten sluiten vaak beter aan bij de behoefte van dat moment. Groenten leveren je niet alleen vitamines, mineralen en voedingsvezels, maar ook vitaliteit.

Je kunt voor groenten kiezen die je lekker vindt, maar ook voor groenten die je goed doen. Er valt veel meer te weten over groenten dan alleen de dragers van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. 

  • Zit jij veel 'in je hoofd' of ben je vaak aan het piekeren?
  • Heb je moeite met het vinden of behouden van een goed ritme?
  • Of heb je vaak last van je buik?

In deze workshop ga je veel leren over vitale groenten en het effect dat de verschillende plantdelen op lichaam en geest hebben.

Natuurlijk leer je ook over het belang van biologische, regionale seizoensgroenten. En weet je hierna wat je beter past: rauwe of gare groenten.

Doe mee voor meer evenwicht en vitaliteit!

Bestel hier je tickets


Kookworkshop Tsukémono

13 april 2018 van 14.00-17.00
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: 49,-

Voedwel, picklepersEen kookworkshop door Peter van Berckel (fermenPeer)Voedwel, Peter van Berckel

In de workshop Bío-Tsukémono maak je kennis met een eenvoudige, snelle en doeltreffende bereiding: de pickle. Ideaal voor iedereen die niet wekenlang op een fermentatie wil wachten!

 

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop gaan we vooral levende en vitale pickles maken! We gebruiken groenten als kool, komkommer, gember en daikon en smaakmakers als sojasaus, umeboshi, rijstazijn, kombu en saké. Daarnaast krijg je kennis en achtergronden over fermentatie, gezondheidsaspecten, producten en techniek aangedragen.

Bestel hier je tickets


Een evenwichtige vegetarische maaltijd

20 april 2018 van 14.00-15.30
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: 10 euro (korting bij online aanmelding)

Voedwel, workshop Evenwicht

 

 

 

Je wilt (vaker) vegetarisch eten, maar je vraagt je af:

  • Is een vleesvervanger noodzakelijk?
  • Hoe vervang ik de eiwitten?
  • Zit er wel genoeg ijzer in mijn maaltijd?
  • Eet ik niet teveel kaas?

Na deze workshop weet jij alles over de samenstelling van en variatie in de vegetarische maaltijd. Niet alleen wat betreft de smaken, maar ook de structuren, de elkaar versterkende voedselcombinaties, de verschillende plantdelen en uiteraard de voedingstoffen.

Geschikt voor iedereen die soms of altijd vegetarisch wil koken.

Deelnemers krijgen een hand-out mee naar huis waarin ook recepten zijn opgenomen.

Bestel je ticket hier