Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.Kookworkshop Zoet zonder Suiker

28 augustus 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Zoet zonder SuikerJe hebt je voorgenomen om na de vakantie gezond te gaan eten. Meer groente en fruit en minder suiker. Maar je vraagt je nu al af hoe je dit volhoudt, af en toe iets lekker zoets kan toch zeker wel? Is honing gezond? Kom je van kokosbloesemsuiker niet aan? Is stevia een goed alternatief?

Als natuurvoedingskundige ben ik van mening dat je best wel elke dag iets zoets kunt eten, wanneer je maar weet waar je op moet letten. Zoals: wat is suiker eigenlijk en waar zit het in. Wat zijn de volwaardige alternatieven voor gewone witte suiker, hoe smaken ze en wat kun je er zelf allemaal mee maken? 

In deze kookworkshop gaan we veel volwaardige alternatieven voor gewone witte suiker bespreken, proeven en beproeven in de keuken. We maken een aantal gerechten waar normaal gesproken gewone witte suiker in zit, maar nu met een volwaardige vervanger. Hoe smaakt dat!

We werken met biologische, vegetarische ingrediënten. 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Tidbits​Je gaat na deze kookworkshop met nieuwe kennis, ideeën, inspiratie en recepten naar huis om zelf aan de slag te gaan. Hierna zal het veel gemakkelijker zijn om een goede keuze te maken wanneer het om zoet gaat.

De kookworkshop wordt gegeven op een mooie historische locatie aan de Utrechtse Oudegracht, de eerste deelnemers hebben zich al aangemeld, maar als je snel bent kun je nog meedoen!


Let op: deze workshop is op een vrijdag!

Er is nog plaats voor 3 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .


Proeverij

29 augustus 2015 van tussen 12.00-16.00 uur
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: gratis

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurwinkel​In de zomervakantie kook ik op zaterdagmiddag in de Natuurwinkel iets lekkers voor de klanten. Kom ook langs om te proeven, een praatje te maken in de gezellige koffiehoek van deze winkel.

Aanmelden en informatie . . .


GreenFair 2015

13 september 2015 van 11.30 & 14.15 uur
Locatie: De Moestuin, Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrrecht
Prijs: Toegang evenement gratis, lezing 2,50

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, pompoenLezing:

Wat is het verschil tussen een wortel en een pompoen?


Is er verschil?

Het zijn toch allebei (biologische) groenten, met een oranje kleur. Ze bevatten allebei waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine C, betacaroteen, magnesium, voedingsvezels etc.

Toch zijn er essentiële verschillen tussen groenten, die je gewoon moet weten wanneer je gevarieerde en evenwichtige maaltijden wilt bereiden. En dan bedoel ik niet uitsluitend de voedingsstoffen.
In deze mini-lezing vertel ik meer over plantdelen en hun relatie met het menselijk lichaam. Deze lezing wordt geïllustreerd met een kleine proeverij.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wortelMet deze informatie zal je nooit meer hetzelfde aankijken tegen worteltjes, prei, spinazie, bloemkool, pompoen etc. en ben je in staat om ook in jouw dag- en weekmenu een gezonde switch aan te brengen waarmee bovendien je spijsvertering wordt verbeterd.

Veel spijsverteringsklachten ontstaan door onjuiste bereidingstechnieken of combinaties van voeding. Daarom organiseer ik ook regelmatig vegetarische kookworkshops met natuurlijke voeding in Utrecht. Bijvoorbeeld ‘Evenwicht in de vegetarische maaltijd’ en ‘Zoet zonder suiker’

Meer informatie over de GreenFair 2015

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Vegetarische maaltijd

26 september 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, evenwichtige maaltijdHoe kook je een evenwichtige vegetarische maaltijd? Waar moet je op letten bij het samenstellen van een gevarieerde, smakelijke, voedzame, evenwichtige maaltijd. Hoe vullen de losse onderdelen elkaar optimaal aan en welke rol spelen kruiden en specerijen?

We gaan in deze workshop vooral praktisch aan de slag en met de informatie van vandaag zal je nooit meer hetzelfde tegen worteltjes, gember en peterselie aankijken. We werken met vegetarische, biologische producten.

Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 4 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .


Workshop (wilde) kruiden

10 oktober 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Natuurtuin Klopvaart, Vancouverdreef 70, Utrecht
Prijs: 35,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paardenbloemwortelDe grote oogsten zijn inmiddels van het land. We gaan op zoek naar wilde bessen en misschien wel noten en graven van sommige planten de wortels op. Ook bekijken we wat er eventueel op dit moment nog oogstbaar is op het land. Wat hebben deze planten ons te bieden aan voedingsstoffen en smaak? En hoe kunnen we ze gebruiken in de keuken.

Deze workshop wordt gehouden op een ecologisch beheerde natuurtuin in Utrecht met moestuinen, kleinfruit, vijvers, permacultuur en schooltuinen. In de randen van dit complex zijn ook veel wilde kruiden te vinden. Deze middag zijn we vooral veel buiten. Met de oogst bereiden we een paar eenvoudige gerechten die we ter afsluiting van de workshop samen gaan proeven. Bij mooi weer kunnen we ook buiten koken.

Deelnemers krijgen informatie en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 3 deelnemers.

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Burgers & Broodbeleg

24 oktober 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, burgers en broodbelegHeb jij altijd kaas of pindakaas op je brood, maar wil je als vegetariër meer keus en variatie in broodbeleg? Toe aan wat afwisseling, ook af en toe zoet, maar geen suiker? Vegetarisch broodbeleg hoeft niet uit een potje of pakje te komen. We gaan zelf vers broodbeleg maken, dat is niet alleen voedzamer, maar ook voordeliger. Je kunt van je favoriete recepten een voorraad maken voor een paar dagen of soms langer.

Ook voor vegetarische burgers maken we ruimte, we stellen ze zelf samen, heerlijk bij de lunch of warme maaltijd. We gaan met verse groenten, vruchten, noten, peulvruchten, zuivel, kruiden en specerijen aan de slag. Je zult verrast zijn door de verschillende mogelijkheden en smaken, we gaan ze natuurlijk allemaal proeven! We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 2 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Granen & Peulvruchten

21 november 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, granen en peulvruchtenVoor vegetariërs zijn peulvruchten onontbeerlijk. Gecombineerd met een graansoort vormen ze een goede eiwitbron waarnaast vlees, vis, ei of kaas in principe overbodig zijn. In deze kookworkshop besteden we vooral aandacht aan waar je op moet letten bij het koken van volwaardige granen en peulvruchten. Hoe kook je ze gaar zodat ze goed te verteren zijn. Wat zijn goede combinaties en hoe maak je er een smakelijk gerecht van.

We werken met vegetarische, biologische producten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Er is nog plaats voor 3 deelnemers.


Aanmelden en informatie . . .