Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Agenda


Gezonde voeding is meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Daarom geef ik regelmatig workshops over een actueel voedingsthema en vertel je dan meer over het effect van voeding op lichaam en geest.

Kookworkshop zuurdesembrood bakken

25 april 2018 van 12.00-16.00 uur
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: 49,-

Voedwel, zuurdesembroodVoedwel, Ineke Berentschot

Een kookworkshop door Ineke Berentschot.

Je wilt je eigen brood bakken en dan het liefste met zuurdesem. Maar hoe te beginnen en waar moet je allemaal op letten? Als bakker met veel ervaring kom ik je dat in deze workshop leren!

Zuurdesembrood is een gezond, stoer, basaal brood. De grap is: als je zelf je zuurdesemcultuur eenmaal hebt (in een potje in je koelkast), dan heb je verder alleen nog maar meel en zout en water nodig en .... je kunt een brood gaan bakken.

Het vereist wel enig inzicht en enige oefening om een toonbaar en lekker zuurdesembrood te maken. Daarom gaan we in deze workshop oefenen in starten, kneden, vormen, rijzen, bakken, proeven en het onderhouden van de starter (moederdeeg).

Deze workshop is inclusief:

  • Broodkrabber
  • Zuurdesemstarter
  • Meel om zuurdesem op te starten
  • Hand-out
  • 1 gebakken brood
  • 1 deeg om thuis af te bakken

Uitverkocht


Workshop Peulvruchten

18 mei 2018 van 14.00-15.30
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: 10 euro

Voedwel, peulvruchtenPeulvruchten zijn belangrijk in de natuurvoedingskeuken. Ze zijn onmisbaar in een vegetarisch of veganistisch dieet. Ze bevatten namelijk veel vitamines, mineralen, eiwitten en voedingsvezels.

Toch kan niet iedereen peulvruchten waarderen. Sommige mensen hebben ook moeite om ze goed te verteren.

Na deze workshop weet jij:

  • Wat peulvruchten zijn.
  • Welke producten er van of met peulvruchten gemaakt zijn.
  • Welke plaats peulvruchten hebben in onze maaltijd.
  • Waarmee peulvruchten het beste gecombineerd kunnen worden.
  • Hoe je peulvruchten goed gaar kookt.
  • Welke kruiden, specerijen en kooktechnieken je kunt gebruiken voor een betere vertering.
  • Of je ook peulvruchten uit pot of blik kunt gebruiken.

Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis om zelf aan de slag te gaan.

Bestel je ticket hier


Workshop Suiker

01 juni 2018 van 14.00-15.30
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: 10,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, suikerWat doet suiker eigenlijk met je?

Suiker is weer volop in het nieuws en de berichten zaaien soms verwarring. We eten het veel, we eten het graag en teveel is niet goed.

Laatst hoorde ik iemand op de radio beweren dat er in een appel wel zoveel suikerklontjes zaten. In Engeland blijkt een suikertaks op frisdrank een groot succes. En onze hersenen hebben constant suiker nodig, anders verliezen we het bewustzijn. Wat zijn de fabels en de feiten?

In deze workshop zetten we het volgende op een rijtje:

  • Waarom zijn we zo dol op zoet?
  • Wat is suiker?
  • De ene suiker is de andere niet, wat zijn de zoete alternatieven?
  • Wat is verantwoord suikergebruik?
  • Wat is de antroposofische kijk op suiker?

Deelnemers krijgen en hand-out met informatie en recepten.

Bestel hier je ticket