Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.

Lees voor aanmelding de voorwaarden.

 

Kookworkshop Evenwichtige vegetarische maaltijd

01 oktober 2016 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150, Utrecht
Prijs: 50,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopHoe stel je een evenwichtige vegetarische maaltijd samen?

Waar moet je op letten als het gaat om voedingsstoffen, textuur, kleuren en smaken? Welke voedingsstoffen vullen elkaar aan of versterken elkaar?

Ook het onderscheid tussen de verschillende plantdelen komt aan de orde: wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een wortel en een pompoen?

Deze kookworkshop is interessant voor mensen die altijd, regelmatig of vaker vegetarisch willen koken.

Deelnemers krijgen een klein beetje theorie en we gaan vooral samen koken, daarna genieten we van de maaltijd die we gemaakt hebben. Een hand-out met achtergrondinformatie en recepten gaat mee naar huis.

De kooklocatie ligt in een grote gemeenschappelijke moestuin, misschien staan er rond deze tijd nog planten op het land.

Er is nog plaats voor 2 deelnemers.

Aanmelden en informatie . . .


Lezing Olie & Vet

14 oktober 2016 van 15.00-16.00 uur
Locatie: Natuurwinkel: Praktijkruimte, Nachtgaalstraat 51a, Utrecht
Prijs: gratis

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, lezing olie en vetVet is onmisbaar in de voeding. Het maakt het voedsel smakelijker, zorgt ervoor dat het langer in de maag blijft en een verzadigd gevoel geeft.

Wanneer we te weinig vet eten wordt onze warmtehuishouding minder, we krijgen het sneller koud, en de huid wordt droger. Een teveel aan vet in de voeding kan inactief maken, ook op geestelijk gebied. Het is belangrijk om hierin een evenwicht te vinden, dit evenwicht is individueel.

Twijfel je tussen roomboter en margarine, wel of niet frituren en wil je weten welke oliĆ«n en vetten geschikt zijn om in te bakken en braden? Dan is deze lezing iets voor jou!

Een praktische minilezing met proeverij voor iedereen die meer wil weten over welke olie of vet je wanneer en hoe kunt gebruiken en bewaren.

Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden en informatie . . .