Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.

 

Kookworkshop Natuurlijk Zoet

13 februari 2016 van 14.00-17.00 uur
Locatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5, Utrecht
Prijs: 50,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurlijk zoetDe ene suiker is de andere niet!

In deze kookworkshop maak je kennis met verschillende soorten natuurlijke zoetmiddelen, zoals bijvoorbeeld ahornsiroop, gedroogde vruchten, graanstropen, diksappen, oerzoet en honing en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken.

Na een theoretische inleiding gaan we koken en maken we onder andere ontbijtgerechten, zoet beleg, koek, gebak, desserts, dranken en traktaties.

We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Peulvruchten

12 maart 2016 van 14.00-17.00 uur
Locatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5, Utrecht
Prijs: 50,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshop peulvruchten​Peulvruchten bevatten veel eiwitten en voedingsvezels, een ideaal voedingsmiddel dus voor mensen die geen of minder vlees eten. Niet iedereen kan peulvruchten echter goed verteren.

In deze kookworkshop leer je hoe je peulvruchten het beste kunt bereiden voor smakelijke gerechten en een optimale vertering. We maken niet alleen lekkere soepen en stoofschotels met peulvruchten, maar ook heerlijke snacks en pannenkoeken.

We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Granen

23 april 2016 van 14.00-17.00 uur
Locatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5, Utrecht
Prijs: 50,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshop graanGranen zijn voedzaam en hip, maar wat is een goede bereiding en hoe maak je er een smakelijke maaltijd mee?

In deze kookworkshop maak je kennis met de 7 granen: tarwe, rijst, gierst, gerst, rogge, haver en mais en de pseudogranen zoals quinoa, amarant en boekweit.

Na een theoretische inleiding gaan we koken en maken we onder anderen ontbijtgerechten, eenpansgerechten, ovengerechten, soep, desserts en dranken.

We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Vegetarische Maaltijd

21 mei 2016 van 14.00-17.00 uur
Locatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5, Utrecht
Prijs: 50,-

Een vegetarische maaltijd koken is helemaal niet moeilijk. Je moet even weten waar je op moet letten bij de samenstelling. Niet alleen in voedingswaarde, maar ook in smaak en textuur.

In deze kookworkshop leer je smakelijke combinaties te maken van granen, peulvruchten, groenten, zuivel, noten en kruiden en bovendien weet je na afloop alles over het verschil tussen een wortel en een pompoen.

We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

 

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop

18 juni 2016 van 14.00-17.00 uur
Locatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5, Utrecht
Prijs: 50,-


Aanmelden en informatie . . .