Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

 

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.

Kookworkshop Koken zonder gluten & zuivel

11 april 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopKoken zonder gluten en zuivel: of je nu zelf geen gluten eet of bezoek krijgt van iemand die geen zuivel verdraagt. Wat zet je dan op tafel? Waar moet je op letten ook wanneer het gaat om het kant-en-klare aanbod in de winkels.

We koken verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en warme maaltijd en traktaties, we gebruiken geen pakjes, zakjes en gaan gerechten maken die volwaardig en voedzaam zijn. We werken met veganistische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Workshop Wilde Kruiden

18 april 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Natuurtuin Klopvaart, Vancouverdreef 70, Utrecht
Prijs: 25,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wilde kruidenIn de lente, wanneer de natuur ontwaakt en alles weer groen wordt gaan we op zoek naar eetbare (wilde) kruiden. De eerste planten die in de lente verschijnen zijn meestal de wilde kruiden. Ook het jonge blad van sommige bomen en struiken zijn smakelijk en heilzaam. Wat hebben deze planten ons te bieden aan voedingsstoffen en smaak? En hoe kunnen we ze gebruiken?

Deze workshop wordt gehouden op een ecologisch beheerde natuurtuin in Utrecht met moestuinen, kleinfruit, vijvers, permacultuur en schooltuinen. In de randen van dit complex zijn ook veel wilde kruiden te vinden.

Met de oogst bereiden we een paar eenvoudige gerechten die we ter afsluiting van de workshop samen gaan proeven. Bij mooi weer kunnen we ook buiten koken.

Deelnemers krijgen informatie en recepten mee naar huis.

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Burgers & Broodbeleg

24 april 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,-

  • Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshop burgers en broodbelegAltijd kaas of pindakaas op je brood? 
  • Wil je als vegetariër meer keus in broodbeleg?
  • Toe aan wat afwisseling?
  • Wel zoet, maar geen suiker?

Vegetarisch broodbeleg hoeft niet uit een potje of pakje te komen. We gaan zelf vers broodbeleg maken, dat is niet alleen voedzamer, maar ook voordeliger. Je kunt van je favoriete recepten een voorraad maken voor een paar dagen of soms langer.

Ook voor vegetarische burgers maken we ruimte, heerlijk bij de lunch of warme maaltijd.

We gaan met verse groenten, vruchten, noten, peulvruchten, zuivel, kruiden en specerijen aan de slag. Je zult verrast zijn door de verschillende mogelijkheden en smaken, we gaan ze natuurlijk allemaal proeven!

We werken met vegetarische, biologische ingrediënten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

 

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Evenwicht in de Maaltijd

23 mei 2015 van 14.00-17.00 uur
Locatie: Tidbits, Oudegracht 287 aan de werf, Utrecht
Prijs: 50,-

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshop EvenwichtHoe stel je een evenwichtige vegetarische maaltijd samen? We gaan koken met een variatie in smaken, structuren, voedingsstoffen en de combinaties van voedingsstoffen die elkaar versterken en aanvullen.

Voeding biedt ons meer dan alleen bouwstoffen en energie, voeding kan ook vitaliteit geven en voeding kan je zelfs geestelijk beïnvloeden. Eenzijdige voeding heeft een negatieve invloed op je creativiteit en veerkracht. Met evenwichtige voeding zit je gewoon lekkerder in je vel. Maar wat is evenwichtige voeding?

Deze workshop gaat over het samenstellen van een gevarieerd, evenwichtig menu:

  • de maaltijd
  • gerecht
  • smaak
  • structuur
  • voedingsstoffen

We gaan in deze workshop vooral praktisch aan de slag en met de informatie van vandaag zal je nooit meer hetzelfde tegen worteltjes, gember en peterselie aankijken.

We werken met vegetarische, biologische producten. Deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Aanmelden en informatie . . .