Voedwel
natuurlijk voedingsadvies

 

Agenda


Voedwel geeft regelmatig kookworkshops, proeverijen en andere activiteiten met en over natuurlijke voeding. In deze agenda staat het actuele aanbod.

Open Dag kookworkshops

30 augustus 2014 van 13,00-14.00 uur
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: gratis

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, groentenIn het seizoen 2014-2015 ga ik weer diverse kookworkshops in Amstelveen verzorgen. Op deze dag houden ze open huis en kan je met mij en een of meer gerechten komen kennismaken. Wat ik dan ga koken weet ik nog niet preceis, maar het wordt in elk geval seizoensgebonden, vegetarisch en erg lekker!

Aanmelden en informatie . . .


Samen koken, samen eten smaakt het lekkerst

20 september 2014 van 13.30-17.00 uur
Locatie: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A, Utrecht
Prijs: 40,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopJe wilt (vaker) vegetarisch eten, of biologisch of allebei en ook nog eens gezond, lekker en voedzaam, maar je weet nog niet goed hoe je dat aanpakt. Of je kent een paar goede vegetarische recepten, maar je wilt meer nieuwe gerechten proberen.

Dan is deze kookworkshop echt iets voor jou. We gaan aan de slag met bekende en minder bekende producten uit de natuurvoedingswinkel en maken er verschillende gerechten mee die je zullen verrassen! We gebruiken uiteraard biologische groenten en fruit van het seizoen, aangevuld met granen, peulvruchten, noten en zuivel. Ook het gebruik van kruiden en specerijen krijgt in deze workshop alle aandacht. 

Leuk en leerzaam om te doen!
Uiteraard gaan we deze gerechten gezamenlijk proeven in een afsluitende maaltijd.

Iedereen krijgt informatiemateriaal en recepten mee om thuis aan de slag te gaan. 
We gaan in deze workshop vooral praktisch aan de slag en met de informatie van vandaag zal je nooit meer hetzelfde tegen worteltjes, gember en peterselie aankijken.

Deze activiteit is ter gelegenheid van de Bio10daagseVoedwel, natuurlijk voedingsadvies, Bio10daagse

Aanmelden en informatie . . .


Seizoensgroenten

11 oktober 2014 van 13.30-17.00 uur
Locatie: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A, Utrecht
Prijs: 40,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopDe oogst is binnen, er staat nog boerenkool, spruitjes en prei op het land en de opslag ligt vol met pompoenen, appels, peren, wortels, bietjes, aardappels, aardpeer, rode, groene en witte kolen, waar we de hele winter van kunnen eten.

We gaan in deze workshop koken met seizoensgroenten, aangevuld met granen, peulvruchten, noten en zuivel, bereiden we er heerlijke, vegetarische en smakelijke gerechten mee die we natuurlijk gezamenlijk gaan proeven in een afsluitende maaltijd.

Laat je verrassen door de overvloed, veelzijdigheid en variatie van de herfst!

Iedereen krijgt informatiemateriaal en recepten mee om thuis aan de slag te gaan. 

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Zoet zonder Suiker

25 oktober 2014 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopZoet zonder suiker: het vervolg op de workshops in het vorige seizoen. Suiker is niet goed voor ons, maar toch willen we wel eens zoet eten. Welke voedingsmiddelen zijn van zichzelf zoet en hoe kan je deze gebruiken?

We gaan koekjes, gebak, toetjes en andere traktaties maken met natuurlijke zoetmiddelen zoals oerzoet, honing, agavesiroop, dadelstroop, rijststroop, ahornsiroop, appeldiksap en natuurlijk gedroogde vruchten. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Hapjes en Drankjes

15 november 2014 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopHapjes en drankjes: een feestje kan niet zonder, hoe smaakt een feestje zonder borrelnoten, chips, en frisdrank?

We gaan het ervaren met een paar smakelijke hapjes van natuurlijke voeding. Niet alleen hapjes met bijzondere ingrediënten, maar ook een paar hele simpele gerechten van ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. We maken ook een paar bijpassende warme en koude drankjes. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Ontbijt

10 januari 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopOntbijt: waarom is goed ontbijten zo belangrijk, hoe ziet een goed ontbijt er uit, we koken verrassende gerechten voor de vroege morgen.

Een goed ontbijt is een fantastische start van de dag, je hebt de hele dag meer energie, minder dips en het is ook nog eens goed om de spijsvertering op gang te brengen. We maken onder andere de ideale havermoutpap en granola, maar ook hartige muesli en pannenkoeken. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Lunch

14 februari 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopLunch: lunchen zonder middagdip hoe doe je dat en hoe verwerk je groenten voor de lunch ook in de broodtrommel!

Hoe ziet een ideale lunch er uit? We gaan lunchgerechten maken die veel mensen goed zullen bevallen. Met verse ingrediënten en veel groenten. Sommige gerechten zijn ook heel goed mee te nemen in de lunchtrommel. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Diner

14 maart 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopDiner: een evenwichtige vegetarische maaltijd samenstellen, waar moet je dan op letten. Veel voedingsmiddelen komen aan bod in deze workshop en ook hoe ze het beste zijn te combineren.

We gaan werken met groenten, granen, peulvruchten, noten, zuivel en kruiden, maar ook met zeewier. We maken diverse gerechten en stellen hiermee een evenwichtige 3-gangen maaltijd samen. We werken met vegetarische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .


Kookworkshop Koken zonder gluten & zuivel

11 april 2015 van 11.00-14.30
Locatie: Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97, Amstelveen
Prijs: 50,00

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kookworkshopKoken zonder gluten en zuivel: of je nu zelf geen gluten eet of bezoek krijgt van iemand die geen zuivel verdraagt. Wat zet je dan op tafel? Waar moet je op letten ook wanneer het gaat om het kant-en-klare aanbod in de winkels.

We koken verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en warme maaltijd en traktaties, we gebruiken geen pakjes, zakjes en gaan gerechten maken die volwaardig en voedzaam zijn. We werken met veganistische, biologische ingrediënten.

De les begint met wat theorie, daarna gaan we koken en tot slot proeven we alles gezamenlijk. De deelnemers krijgen informatiemateriaal en recepten mee naar huis.

Voor deelname klik hier

Voor vragen en informatie over de inhoud van deze kookworkshop, klik op de link hieronder:

Aanmelden en informatie . . .