Terug naar Nieuwsbrief / Archief

09.08.2023
Giersttaart

Giersttaart

Het lijkt uiterlijk een beetje op pizza, maar om verwarring te voorkomen heb ik dit gerecht toch maar taart genoemd.

De bodem - die op een bakplaats past -  is gemaakt met gekookte gierst, kwark, kruiden en kaas.

Gierst bevat geen gluten, om toch een samenhangend deeg te maken wordt in dit recept gekookte gierst vermengd met magere kwark. Magere kwark heeft een verbindend vermogen en wordt in de natuurvoedingskeuken wel vaker gebruikt in plaats van een of meer eieren.

Lees hier het hele recept.

Lees meer over kwark.

 

Gierst

De Wereldvoedselorganisatie heeft 2023 uitgeroepen tot het internationale jaar van de gierst.

Dit gewas komt oorspronkelijk uit meer tropische gebieden. Gierst is namelijk goed bestand tegen warmte en droogte, maar het kan absoluut niet tegen nachtvorst. 

Bovendien heeft het vergeleken met andere granen een vrij korte vegetatie tijd. Dat biedt met stijgende temperaturen of langere periodes met droogte ook kansen voor de landbouw in onze omgeving.

Gierst is voedzaam, glutenvrij en wordt van jong tot oud meestal goed verdragen.

Lees meer over gierst.

 

Voedwel, gierst

Workshops

Binnenkort start ik weer met een reeks workshops over natuurvoeding. Het uitgangspunt is een smakelijke, gevarieerde, voedzame, vegetarische maaltijd.

Niet alleen de granen, maar ook peulvruchten, groenten, kruiden, vetten etc. komen in een workshop aan de orde.

Bij het koken van graan gaat het niet alleen om smaak, maar vooral over een optimale verteerbaarheid. Wil jij ook weten waarom het goed koken van gierst, en alle granen, zo belangrijk is en wat de rol van graanslijm, zout, nawellen, water en kooktijd is?

Kom dan naar de Workshop:

De Kracht van Graan.

Eet smakelijk.

 

Voedwel, granen

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl