Agenda

Gezonde voeding is meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Daarom geef ik regelmatig workshops over een actueel voedingsthema en vertel je dan meer over het effect van voeding op lichaam en geest.


 

10.06.2022 Proeverij vegetarische maaltijd

Voedwel, vegetarische maaltijdProef een voorbeeld van een evenwichtige, voedzame, vegetarische maaltijd, met producten die passen bij het seizoen.

Hoe smaakt een vegetarische maaltijd uit de natuurvoedingskeuken?

Alle eerder aangeboden workshops uit de natuurvoedingskeuken komen samen in deze afsluiter of nieuwe start.

Je krijgt niet alleen de theorie, maar ook een smakelijke, evenwichtige, vegetarische maaltijd met groenten, kruiden, granen, peulvruchten, goede vetten. Het exacte menu wordt pas een paar dagen van te voren vastgelegd.

In deze workshop vertel ik welke voedingsmiddelen en combinaties zorgen voor een smakelijke, voedzame, vegetarische maaltijd.

Dit is geen kookworkshop.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
17.00-18.30 uur
25,-

11.06.2022 Workshop goed Vet

Goede vetten zijn goed als je ze ook goed gebruikt!

  • Wanneer gebrVoedwel, workshop olie en vetuik je welke olie?
  • Roomboter of margarine?
  • Waar kun je het beste in bakken en braden?
  • Eten we teveel of verkeerd vet?

Een vette workshop voor iedereen die meer wil weten over het gebruik van olijfolie, roomboter, zonnebloemolie, ghee, kokosolie, lijnzaadolie, sesamolie en meer.

Dit is geen kookworkshop, er valt veel te vertellen over dit onderwerp en uiteraard ook te proeven.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
14.00-15.30 uur
15,-

17.06.2022 Proeverij Lijnzaad

Geen gewas is zo veelzijdig en heilzaamVoedwel, workshop lijnzaad als lijnzaad, ook in de keuken.

Lijnzaad is het zaad van de vlasplant, uit het zaad wordt olie geperst met een hoog omega 3 gehalte. Deze olie wordt onder andere ook gebruikt om verf en zeep mee te maken. Het zaad en de koude olie zijn ook zeer geschikt voor consumptie.

In deze mini-kookworkshop gaan we vooral aan de slag met de therapeutische kwaliteiten. We maken onder andere een Budwigpapje dat verlichting kan bieden bij veel klachten en kwalen. Ook met het hele lijnzaad gaan we aan de slag.

Laat je inspireren en verrassen.

Dit is een mini-kookworkshop.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
17.00-18.30 uur
25,-

24.06.2022 Proeverij groentebouillon

Arme uien, ze worden zo vaak mishandeld inVoedwel, workshop groentebouillon de keuken. Vaak zie ik mensen met een bot aardappelschilmesje inhakken op een onschuldige ui. Daar komen tranen met tuiten van!

Of wat dacht je van de prachtige wortel die zo zorgvuldig is opgebouwd vanuit de kern in het midden tot de schil aan de buitenkant, zomaar in willekeurige stukken gehakt.

Om maar te zwijgen van de prei, paprika, knolselderij, bloemkool en pompoen!

Biologisch geteelde groenten zijn sterk, benader ze met respect en scherpe messen voor een optimaal resultaat op je bord.

We gaan de ideale snijtechniek van diverse groentes oefenen. Ondertussen maken we een smaakvolle bouillon en een heerlijke soep die bij het seizoen en de weersomstandigheden past.

Dit is een mini-kookworkshop.

Je krijgt een hand-out mee naar huis.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
17.00-18.30 uur
25,-

25.06.2022 Workshop Groenten anders bekeken

Voedwel, workshop groentenJe oma deed het al: peterselie over de wortels, een appel door de rodekool en jij combineert basilicum met tomaten. Waarom is dat goed?

Groenten zijn goed voor iedereen, ze horen thuis in elk menu, maar hoe maak je de beste combinaties voor evenwichtige, smakelijke gerechten en maaltijden?

Wat is het verschil tussen een wortel, een blad en een vrucht in de voeding? En hoe werkt dat dan in je lichaam?

In deze workshop ga je veel leren over vitale groenten en kruiden en het effect dat de verschillende plantdelen op lichaam en geest hebben. Natuurlijk leer je ook over het belang van biologische, regionale seizoensgroenten. En weet je hierna wat jou beter past: rauwe of gare groenten.

Deze workshop zal je kijk op de dagelijkse maaltijd veranderen!

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Dit is geen kookworkshop.

Aanmelden

 

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
14.00-15.30 uur
15,-

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl