Agenda
Gezonde voeding is meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Daarom geef ik regelmatig workshops over een actueel voedingsthema en vertel je dan meer over het effect van voeding op lichaam en geest.
08.11.2024 Workshop Biologisch - Biodynamisch
Ter gelegenheid van de feestelijke opening van de Biowinkel in Utrecht, is er op vrijdag en zaterdag een workshop over biologische en biodynamische voeding in de gezellige praktijkruimte achter de winkel.
In deze voormalige Ekoplaza is het deze dagen feest, met aanbiedingen en proeverijen.
Mijn naam is Ineke Fienieg, natuurvoedingskundige met ruim 15 jaar ervaring. Verwacht van mij geen calorietabel of nutriscore. Liever vertel ik je over de kracht van natuurvoeding. Waar het kan met een vleugde antroposofische visie.
14.00-15.30 uur
25,-
09.11.2024 Workshop Biologisch - Biodynamisch
Ter gelegenheid van de feestelijke opening van de Biowinkel in Utrecht, is er op vrijdag en zaterdag een workshop over biologische en biodynamische voeding in de gezellige praktijkruimte achter de winkel.
In deze voormalige Ekoplaza is het deze dagen feest, met aanbiedingen en proeverijen.
Mijn naam is Ineke Fienieg, natuurvoedingskundige met ruim 15 jaar ervaring. Verwacht van mij geen calorietabel of nutriscore. Liever vertel ik je over de kracht van natuurvoeding. Waar het kan met een vleugde antroposofische visie.
14.00-15.30 uur
25,-
16.11.2024 Workshop de 7 granen: Rijst
De workshop de Kracht van graan heb ik jarenlang gegeven.
Maar ik heb steeds meer te vertellen over granen, het past niet meer in een workshop.
Daarom heb ik ze opgesplitst in de 7 granen:
- rijst
- gerst
- gierst
- rogge
- haver
- mais
- tarwe
Wil jij ook meer weten over je lievelingsgraan of een minder bekend graan, dan zijn deze workshops een goede opstap naar een meer gevarieerde keuken.
In deze workshop wordt veel aandacht besteed aan een optimale bereiding van rijst, zodat het je het ook optimaal kan verteren.
Je krijgt veel informatie, ook een hand-out. En we gaan diverse gerechten en bereidingen met dit graan proeven.
14.00-15.30 uur
25,-
22.11.2024 Kookworkshop vegetarisch Broodbeleg
De belangstelling voor vegetarisch en veganistisch broodbeleg groeit nog steeds, maar ook als je geen vegetarier of veganist bent wil je wel eens groenten op je brood. Er is veel kant-en-klaar te koop, maar het lekkerste en voedzaamste is uiteraard zelfgemaakt broodbeleg.
In de zomer is het eenvoudig om groenten aan de broodmaaltijd toe te voegen. Er zijn dan volop tomaten en komkommers bijvoorbeeld. Maar hoe smeer je in de winter een wortel of pompoen op je boterham?
We gaan aan de slag met groenten, peulvruchten, zuivel, verse kruiden, kiemen, noten enz.
Tot slot gaan we alles proeven.
Je krijgt alle recepten voor thuis.
14.00-17.00 uur
50,-