Blog natuurvoeding

Informatie over natuurvoeding: advies, graan, peulvruchten, noten, zaden, fruit, groenten, zeewier, zuivel, zoetmiddelen, kruiden, kookboeken etc.

 

 

Eiwitten, al snel teveel

In een beetje levensmiddelenwinkel valt het erg op. Veel producten worden aanbevolen om de (extra) eiwitten die het bevat. Als je niet beter wist zou je denken dat je iets tekort kwam. Meestal is het tegendeel waar, gemiddeld wordt er in Nederland te
Lees verder →

Paksoi

Een groente met een korte teeltduur van ongeveer 6 weken.
Lees verder →

Hemelse spijzen

De feesten door het jaar heen met recepten en hun diepere betekenis. Niet alleen Sint Nicolaas en Advent, maar bijvoorbeeld ook Vasten met smaak, Moederdag en Allerheiligen. Erg interessant voor iedereen die meer verbinding zoekt op het raakvlak van
Lees verder →

Sesamolie

Sesamolie wordt veel in Aziatische lande gebruikt. Het is een stabiele olie die hogere temperaturen kan verdragen en goed houdbaar is.
Lees verder →

Appelazijn

Azijn bestaat al net zo lang als wijn. Wijn verzuurd wanneer bacteriën alcohol hebben omgezet in azijnzuur. Het Engelse woord ‘vinegar’ komt van het Franse woord ‘vin aigre’ dat zure wijn betekent.
Lees verder →

Kuzu

Kuzupoeder wordt in de Aziatische keuken veel gebruikt als bindmiddel van soep en saus. Er worden ook vele medicinale eigenschappen aan toegeschreven.
Lees verder →

Zorgen

Zorgen maken of zorgen voor?
Lees verder →

corona-virus

De laatste tijd hebben we het nergens zo vaak over als over het corona-virus. Wat kan voeding bijdragen aan preventie of verzorging bij ziekte?
Lees verder →

Waar komt jouw eten vandaan?

Een regio kan zo groot zijn als heel Nederland, of als Noord-Europa, maar ook zo klein als een provincie of streek.
Lees verder →

Verse groentebouillon

De basiskruiden voor groentebouillon zijn tijm (takje), laurierblaadje, gedroogd cayennepepertje of wat peperkorrels, een kruidnagel en een mespuntje lavaswortel.
Lees verder →

Minder vlees eten, hoe dan?

De boodschap is duidelijk, we moeten vaker andere keuzes maken, dat is beter voor de aarde, planten, dieren en mensen. Vaker vegetarisch eten bijvoorbeeld, maar hoe doe je dat?
Lees verder →

Sesamzaad

Sesamzaad is geel, rood of zwart en we kennen het vooral als broodversiering. Minder bekend zijn sesamolie, tahin of gomasio. Sesamzaad heeft een uitzonderlijk hoog Calciumgehalte.
Lees verder →

Vastentijd

Vasten is eigenlijk afzien, ergens bewust van afzien.
Lees verder →

Tsukemono

Recepten en informatie over snelle groentenfermentaties uit Japan van niemand minder dan Peter van Berckel.
Lees verder →

Zoet

Suiker is een genotsmiddel. En genot betekent genieten. Als je suiker gebruikt of iets zoets neemt, vergeet dan in ieder geval niet te genieten van het lekkers.
Lees verder →

Nog meer water?

Graan heeft water en tijd nodig om volledig te kunnen ontsluiten, meer dan je denkt!
Lees verder →

Nog nooit van gehoord!

Voor de rest van je leven anders naar groenten en kruiden leren kijken in anderhalf uur!
Lees verder →

Havermout is toch gezond?

Maar is het ook gezond voor jou? Anders gezegd: past dit graan ook bij jou en jouw leefomstandigheid? Wat doet het voor jouw gezondheid?
Lees verder →

Voedingsstoffen of proces?

Gezonde voeding is meer dan een optelsom van voedingsstoffen.
Lees verder →

Gries en grutten

Griesmeel is een woord dat aangeeft hoe het graan gemalen en gezeefd is. Grutten is gebroken graan. Griesmeel of grutten kunnen van verschillende granen gemaakt worden.
Lees verder →

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl