Tsukemono
Tsukémono
Snelle groentenfermentaties uit Japan
Peter van Berckel
ISBN 9789081821575
Bestellen
Wat fijn dat er nu een mooi en informatief boek is over het fermenteren van groenten. Met veel verleidelijke en heel bruikbare recepten. Dit sluit mooi aan op de workshops die Peter van Berckel in het voorjaar van 2018 bij Voedwel heeft verzorgd.
Behalve een smakelijke aanvulling op de maaltijd zorgen gefermenteerde groenten ook voor gunstige bacteriën in je darmstelsel. Deze bacteriën:
- Helpen bij de vertering van voedsel
- Werken samen met je immuunsysteem
- Hebben een preventieve werking op de kolonisatie van je darmen door ziekteverwekkende bacteriën
- Maken vitamines aan door de productie van enzymen die ons lichaam zelf niet kan aanmaken.
Zoals Peter dat zelf schrijft.
Kopen dat boek, zeg ik. En aan de slag in de keuken. Dankzij alle heldere aanwijzingen en illustraties kan het eigenlijk niet mislukken!

Ineke Fienieg
Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.
Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.