Ineke Fienieg

Voedwel, Ineke FieniegMijn naam is Ineke Fienieg en ik ben natuurvoedingskundige, opgeleid aan de Kraaybeekerhof Academie in Driebergen. Wat ik hier heb geleerd vind ik zo waardevol voor iedereen dat ik het graag deel. Dit doe ik sinds 2008 vanuit een praktijk in Utrecht. Op dit moment vooral met workshops over natuurvoeding.

Gezonde biologische voeding bevat waardevolle voedingsstoffen, maar liever heb ik het over levenskracht, vormkracht, begrenzing en ritme.

Als natuurvoedingskundige wil ik een brug vormen tussen het werk van de boer en de consument. De biologische of biodynamische boer teelt de prachtigste voedingsgewassen, de kwaliteiten van deze producten kun je voortzetten en versterken in de keuken. Passende kooktechnieken en goede combinaties kunnen ook jouw spijsvertering versterken. Een optimale spijsvertering is een voorwaarde voor een optimale gezondheid.

Er bestaat niet zoiets als antroposofische voeding, en je kunt jezelf ook niet spiritueel eten. Maar omdat de meer spirituele mens verder kijkt dan alleen het materiƫle, ziet de maaltijd er toch vaak iets anders uit. Rudolf Steiner zie het volgende:

Als het lichamelijke instrument eenmaal verbeterd is, heeft de ziel weer de fysiologische mogelijkheid om zich te uiten. Er is bij wijze van spreken een fysiologische vrijheid ontstaan voor de ziel.

Over voeding voor lichaam en geest heb ik een reeks workshops gemaakt die ik al jaren geef (circa 150 in totaal). Workshops van 1,5 uur rond de vegetarische maaltijd, opgedeeld in hapklare brokjes zodat het voor de deelnemers te verteren is. De onderwerpen zijn: groenten & kruiden, granen, peulvruchten, olie & vet en ritme.

Dit zijn geen kookworkshops.

Deelnemers aan de workshops ontvangen een informatieve hand-out en tijdens de workshop proeven we verschillende producten over het onderwerp.

Uiteraard gaat het in alle workshops om biologische producten en de meerwaarde van biodynamische producten bieden.

Wie weet tot ziens!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl