Ineke Fienieg

Denk nu niet dat ik mijn hele leven al zilvervliesrijst met rauwkost eet en op geitewollen sokken loop. Integendeel, ik kom van heel ver als het om voeding gaat.

Voedwel, natuurvoedingskundige Ineke FieniegAls kind was ik een slechte eter, met bloedarmoede en eczeem als gevolg.

Als puber raakte ik meer geïnteresseerd in dierenwelzijn en milieu. Ik werd vegetariër zonder voldoende kennis van zaken en deed mezelf tekort.

Als jongvolwassene ging ik vooral biologisch eten uit sympathie voor de biologische landbouw.

Daardoor kwam ik wel beter in mijn vel te zitten, mijn interesse voor voeding groeide, ik werd klant van een natuurvoedingswinkel, maakte onder andere mijn eigen muesli, brood en taart en nam een groentenabonnement.

Door de receptenfolders en tijdschriften die bij dit abonnement zaten kwam ik in contact met de Kraaybeekerhof Academie. Het duurde nog tot 2005  voordat ik besloot om daar een opleiding tot natuurvoedingskundige volgen. Op deze opleiding leerde ik heel veel over voeding en ook om op een meer holistische manier naar mensen en hun gezondheid te kijken.

Wat ik leerde opende mijn ogen voor een andere kijk op voeding. En kennis die ik veel eerder in mijn leven had willen hebben. Daarom deel ik deze kennis zoveel mogelijk met andere geïnteresseerden en zoekenden.

Waar het kan in recepten en blogs, maar vaker in de directe ontmoeting met andere mensen zoals in workshops en voedingsadviezen.

Goede zorg voor de aarde, biologisch (dynamische) landbouw, volwaardige voeding en gezondheid gaan heel goed samen. Dat zijn dan ook de voedingsmiddelen waar ik mee werk. Mijn praktijkruimte is daarom ook gevestigd achterin een natuurvoedingswinkel.

Maak een afspraak

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl