Havermout is toch gezond?

Havermout is toch gezond? Vroeg iemand mij laatst verbaasd.

We hadden het over biologisch verbouwde haver en hoe havermout gemaakt wordt.

Zie hier het productieproces.

Dit product havermout is dus een heel gezond en volwaardig product.

Maar is het ook gezond voor jou? Anders gezegd: past dit graan ook bij jou en jouw leefomstandigheid? Wat doet het voor jouw gezondheid?

Kracht

Haver is een graan dat vooral in de noordelijke helft van Europa geteeld wordt. Het staat voor kracht en uithoudingsvermogen, dit graan wordt vaak verwerkt in mueslirepen en krachtvoer voor sporters. Om hiervan te kunnen profiteren moet je die kracht wel kunnen gebruiken.

Bijvoorbeeld om door weer en wind naar je werk te fietsen, bij sport of voor lichamelijk werk. Maar wat moet je met deze kracht wanneer je in de auto stapt om naar je kantoorbaan te rijden. Dan kan het je soms in de weg gaan zitten en irritatie oproepen. Het is niets voor niets het graan dat jouw grootouders dagelijks aten. Veel beter passend bij hun leefomstandigheden.

Andere granen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gierstpapSoms past een ander graan beter bij jou of bij jouw leefomstandigheid. Vaak zullen kinderen, ouderen en koukleumen meer hebben aan gierst. Van gierst worden ook vlokken gemaakt, je kunt er ook pap van koken.

Recept gierstpap

Of pap van rijst, boekweit of quinoa etc.

Zo kook je havermoutpap

Workshop

Over alle granen en hun eigenschappen vertel ik je graag meer in de Workshop De kracht van Graan. Samen kunnen we dan ontdekken welke granen er het beste bij jou passen.

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl