Terug naar Nieuwsbrief / Archief

05.09.2016
Pompoensoep met tomaten Recept van de Week 1615

Pompoensoep met tomaten

Heb je een moestuin dan bof je, het is momenteel een tijd van overvloed en van overgang. De eerste pompoenen zijn al geoogst en de laatste tomaten hangen te rijpen.

De herfstige pompoen en de zomerse tomaat combineren goed in een warme maaltijdsoep. Precies wat we nodig hebben op een koude, natte overgangsdag van zomer naar herfst.

Een goede groentesoep is een prima aanvulling op de lunch, de meeste mensen eten niet voldoende groenten, een aanbeveling is 300-350 gram per dag. Groenten zijn een goede leverancier van voedingsstoffen, vitamines en mineralen, maar ook van voedingsvezels.

Een verse groentebouillon maak je zelf in 15 minuten van het groenteafval en wat kruiden. Op deze manier is het bijna gratis, boordevol mineralen en de smaak is telkens anders.

Kant-en-klaar

Bouillon van een blokje of poeder smaakt altijd hetzelfde, bevat veel zout en is zelden of nooit ingedikte of gedroogde bouillon, maar vaker een knutselproduct uit de fabriek of uit het laboratorium op basis van gist.

De Keuringsdienst van Waarde laat in een uitzending zien hoe echte, verse kippenbouillon wordt gemaakt en hoe een blokje kippenbouillon tot stand komt.

Kookworkshop

Wanneer je vegetarisch en evenwichtig wilt koken is het goed om te weten dat plantaardige voeding van verschillende plantdelen afkomstig is.

De verschillende delen van een plant worden onderverdeeld in wortel, stengel, blad, bloem en vrucht. Elk deel van de plant heeft een andere functie, een wortel zorgt immers voor voedselopname van de plant en een rijpe vrucht zorgt voor voortplanting, de bladeren zorgen voor fotosynthese en de stengel tranporteert vloeistof en voeding, een bloem is een verleiding voor de bestuivers.

Deze verschillende kwaliteiten hebben ook invloed op onze levensprocessen.

Wil je hier meer over weten schrijf je dan in voor de kookworkshop Evenwichtige vegetarische maaltijd.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl