Terug naar Nieuwsbrief / Archief

01.12.2016
Rode bieten met gnocchi Recept van de Week 1619

Rode bieten met gnocchi

Gnocchi worden gemaakt van aardappels, bloem en ei, het is een soort verse pasta die gemakkelijk zelf te maken is. Meestal wordt het opgediend met tomatensaus en kaas, maar in dit gerecht zijn bieten, kruiden (waaronder roze peper) en sinaasappel verwerkt tot een vrij zoet smakend gerecht. Een groene bladsalade en een pittige vega-burger passen er uitstekend bij.

Meer over bieten....

Voor dit gerecht heb ik met laten inspireren door de kruiden-Adventskalender van Sonnetor, deze kruidenhandel uit Oostenrijk maakt de mooiste en lekkerste kruidenmengsels voor thee en voor in de keuken. Helaas zijn deze producten nergens in Nederland te koop, ik ga wel eens een voorraadje halen in Duitsland. Ook hun thee-Adventskalender kan ik van harte aanbevelen.

Ik wens jullie een mooie adventstijd.

Barstensvol leven

Nog iets waar ik heel enthousiast over ben!

Er is een prachtig boek verschenen over vitale voeding: Barstensvol leven.

In dit boek vind je geen populaire praatjes, geen bangmakerij, geen goeroes, geen superfoods, maar een goed gedocumenteerd verhaal. Leidraad van het verhaal is het ontstaan en behoud van vitaliteit of levenskracht in bodem, zaad, planten en dieren en wat dit betekent voor de voedingskwaliteit. 

In het boek komen mensen aan het woord die op de een of andere manier werken aan of met vitale voeding. Niet alleen boeren en telers, maar ook een zaadteler, compostmaker, kaasmaker, docenten, diëtist, artsen, wetenschappers, onderzoekers, kok en natuurvoedingskundigen.

Zinvolle informatie voor iedereen die zich goed, gezond en bewust wil voeden of misschien nog wat twijfelt over het nut van biologische en biologisch dynamische voeding.

Van harte aanbevolen!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl