Terug naar Nieuwsbrief / Archief

24.01.2017
Tofu bites Recept van de Week 1702

Tofu bites

Tofu smaakt van zichzelf heel erg saai, maar je kunt er ook gemakkelijk een feestje van maken. Zoals een lekkere hartige snack uit de oven, met een jasje van knoflook, honing en sojasaus.

Tofu wordt gemaakt van sojabonen, een peulvrucht. De productie van tofu lijkt wel wat op de productie van kaas. Geweekte sojabonen worden vermalen, vervolgens in water gekookt en daarna gefilterd. Zo ontstaat er sojamelk, de sojamelk wordt voor de productie van tofu gestremd met magnesiumzout en de wrongel in blokken geperst.

Meer over tofu…

Melk, lust je het rauw?

Vrijdagmiddag 27 januari a.s. geef ik in samenwerking met Antroposana een lezing over melk. Op deze middag komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde. En er valt uiteraard iets te proeven.

De ruimte is beperkt, dus wil je nog meedoen geef je dan snel op.

  • Waarom zijn zoveel kinderen allergisch voor melk?
  • Wat is melk eigenlijk?
  • Is biologische (dynamische) melk anders?
  • Is melk goed voor jong én oud?
  • Wat is pasteuriseren, homogeniseren, bacterofugeren en filtreren van melk?
  • Is rauwe melk niet gewoon het aller-gezondst?

Meer informatie en aanmelden...

  • En wat is de functie van hoorns bij koeien?

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl