Terug naar Nieuwsbrief / Archief

02.02.2017
Koolraap stoofschotel Recept van de Week 1703

Koolraap stoofschotel

Recept

Eenvoudige en bijna vergeten groenten zoals koolraap, wortelpeterselie, wortels, prei en ui, samen met gerst in een voedzame, winterse stoofschotel.

Serveer dit winterse gerecht met een bonenburger en een salade van groene bladgroenten met gehakte, geroosterde hazelnoten. 

Zorg goed voor je maag en darmen en kook eens vaker gerst. Het koken van gerst vergt een andere planning in de keuken dan we gewend zijn, het goed garen van graan heeft tijd nodig. En je hebt iets als een hooikist nodig, zodat het graan kan na wellen.

Neem altijd de tijd om graan goed gaar te koken (altijd in water), niet alle granen hoeven vooraf te worden geweekt, maar ze moeten wel allemaal voldoende tijd krijgen om gaar te koken en na te wellen om goed verteerd te kunnen worden.

Lees meer over gerst....

Huiskamerlezing

Suiker, wat moet Ik ermee?

vrijdag 10 februari 2017, 15.00 uur

Praktijkruimte Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht

Prijs: 10,-

  • Wat doet suiker eigenlijk met mij?
  • Wat zijn de alternatieven?
  • Wat is de relatie met diabetes type 2?

 

Welke weg legt suiker af in je lichaam en wat heeft het nodig om goed verteerd te worden? 

Welke organen spelen hierbij een grote rol?

Welke invloed heeft suiker op jouw lichamelijk en geestelijk welzijn?

Wat zijn de alternatieven voor witte suiker en hoe smaken ze?

We gaan het proeven!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl