Terug naar Nieuwsbrief / Archief

06.04.2018
Zuurdesembrood

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood is er in vele uitvoeringen en de smaak kan per bakker nogal variëren, van zuur tot mild. Mensen die beweren dat ze geen zuurdesembrood lusten kunnen maar beter even doorzoeken tot ze een bakker hebben gevonden die brood bakt naar hun smaak.

Meer lezen over zuurdesembrood

Meer lezen over gistbrood

Het is nog veel leuker om je eigen zuurdesemcultuur te ontwikkelen en hiermee je eigen hoogstpersoonlijke zuurdesembrood te maken. Het enige dat je dan nog nodig hebt is meel, water en zout en je kunt je eigen brood gaan bakken.

Het vereist wel wat oefening en uitleg om een mooi brood met zuurdesem te bakken. Daarom heb ik oud-bakker Ineke Berentschot uitgenodigd een kookworkshop te verzorgen waarin we het starten, kneden, vormen, rijzen, bakken, proeven van zuurdesembrood gaan oefenen.

Ineke is bovendien schrijfster van het boek Nachtbrood. Dit is een basisboek gebleken, zowel voor professionele bakkers als voor thuisbakkers. 

Meer lezen over Nachtbrood

Meer lezen over broodrecepten van Ineke Berentschot

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl