Terug naar Nieuwsbrief / Archief

12.09.2019
Verse groentebouillon

Voedwel, soep

Verse groentebouillon

In mijn recepten kom je dit ingrediënt vaak tegen: verse groentebouillon.

En dan bedoel ik niet water met een bouilonblokje, maar een gezeefd aftreksel van kruiden en groenten-'afval'.

Dat kost je bijna niets en smaakt iedere dag weer anders. In schillen, pitten, takjes, wortels en stengels zit verrassend veel smaak en bovendien, in verhouding, veel mineralen. Die gooi je anders weg. Verse groentebouillon is bovendien in 15 minuten klaar voor gebruik.

Overigens: in een bouillonblokje of bouillonpoeder zit geen gedroogde bouillon. Maar, ik citeer

Een bouillonblokje is een gedroogd en in een balkvorm geperst mengsel van zout, gedroogde kruiden, smaakversterkers of gist en suikers, dat met vet wordt gebonden. Afhankelijk van het soort en merk kunnen ook andere grondstoffen worden gebruikt zoals karamel, selderijextract, specerijen, vleesextract en groenten.

In het filmpje hieronder laat ik je zien hoe eenvoudig het is om zelf verse groentebouillon te maken.

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl