Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.07.2020
Zomervakantie 2020

Zomervakantie 

Eindelijk, maar zo anders dan voorgaande jaren. 

Misschien blijf je dit jaar ook dicht bij huis en zoek je nog leuke activiteiten in je omgeving. 
Dat komt goed uit, want in augustus geef ik weer een serie workshops over de natuurvoedingskeuken in Utrecht. Deze workshops zijn los van elkaar te volgen en zeker de moeite waard voor iedereen die meer wil weten over de invloed van voeding op lichaam én geest.

Graan

De zomervakantie hebben we te danken aan het graan, dat altijd in juli - augustus van het land moet. Daar waren vroegen veel helpende handen voor nodig, ook van de kinderen, die kregen daarom vrij van school.
Dit is nog maar een van de zegeningen van graan, je hoort er meer in de workshop De kracht van Graan op 8 augustus.

Groenten

Het echte verschil tussen bijvoorbeeld een wortel en een pompoen zal er voor zorgen dat je in het vervolg heel anders naar de dagelijkse maaltijdsamenstelling kijkt. Mis hem dus niet deze workshop Groenten anders bekeken op 1 augustus.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn hot en hip, maar ze zijn nooit zo populair geworden als graan en brood. Peulvruchten gecombineerd met graan is een optimale plantaardige eiwitbron, dus hier moet de aspirant of part-time vegetariër meer van weten, dat kan op 15 augustus.

Vegetarische maaltijd

Granen, groenten en peulvruchten komen onder andere ook terug in een Vegetarische maaltijd. In deze workshop op 22 augustus gaat het niet alleen over de voedingsstoffen, maar ook over textuur, smaak, kleur, plantdelen en kruiden die elkaar aanvullen en evenwicht in de maaltijd brengen. 

Preventie

Niemand heeft zin om verkouden te worden en dit jaar al helemaal niet. Wat kun je zelf doen ter Preventie van verkoudheid en versterking van je weerstand. Op 29 augustus gaan we voedingsgewoonten en leefstijl onder de loep nemen en bespreken we voedingsmiddelen en gewoontes die kunnen helpen bij het voorkomen van verkoudheid en het verlichten van klachten bij verkoudheid en uiteraard het versterken van je afweersysteem.

 

Fijne vakantie, blijf gezond en tot ziens!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl