Voedwel workshop

01.06.2024 Workshop de kracht van Graan

Granen zijn het meest spirituele onderdVoedwel, workshop de kracht van Graaneel van de maaltijd. De zeven granen geven ons ritme en houvast door de week heen. De dagen van de week zijn vernoemd naar de planeten, bij elke planeet hoort een graan. Dat geeft rust, ritme en structuur voor de kok en de gebruikers van de maaltijd.

In deze workshop gaat de aandacht vooral naar het bereiden van de hele granen: tarwe, rijst, gerst, gierst, rogge, haver en mais. Granen houden niet van haast en ze geven al hun waardevolle inhoud pas prijs bij een passende bereiding. Dat betekent onder andere voldoende water en tijd.

Het beste geheim van graan is graanslijm, we gaan het zien en proeven, ook in de vorm van barleywater.

We bespreken ook de verschillende vormen waarin graan wordt aangeboden: hele korrel, graanvlokken, grutten, gries, gebuild, meel en bloem.

Granen zijn een vrij jong gewas, het past goed bij de moderne mens in de huidige tijd die een veelvoud van uitdagingen heeft.

In deze workshop leer je wat graan is, wat pseudogranen zijn en hoe je de granen zo kunt bereiden dat je eruit haalt wat erin zit.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
14.00-15.30 uur
20,-

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl