Voedwel workshop

25.05.2024 Workshop Groenten anders bekeken

Voedwel, workshop groenten

Groenten zijn onmisbaar in elk menu, het is de basis voor elke maaltijd.

Een biologische plant zoekt voedsel in de vruchtbare aarde en wordt hierdoor een sterk en voedzaam product waar veel aan te verteren is.

De juiste kruiden en specerijen kunnen niet alleen de smaak verbeteren, maar ook de samenstelling van een gerecht. Een smakelijke maaltijd verteert beter.

Wat zijn op dit moment regionale seizoensgroenten? En hoe weet je welk plantdeel je eet? De verschillende plantdelen hebben elk een andere functie voor de plant, deze verschillende functies komen ook verschillend tot uiting in de spijsvertering. 

In de antroposofie wordt wel het drieledig mensbeeld gehanteerd. De verschillende plantdelen zijn heilzaam voor de verschillende mensdelen. Het ideaal is een evenwichtige maaltijd of gerecht. We gaan het onderzoeken en oefenen met groenten, kruiden en specerijen. 

In deze workshop leer je groenten, kruiden en specerijen in te delen naar plantdeel en maak je kennis met het drieledig mensbeeld. Je leert een gerecht of maaltijd zo samen te stellen dat alle plantdelen erin verwerkt zijn.

Deelnemers ontvangen een hand-out.

Aanmelden

 

Voedwel, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
14.00-15.30 uur
20,00

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl