Terug naar Nieuwsbrief / Archief

30.08.2015
Vrolijk gekleurd en gevuld in Recept van de Week 1522

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gevulde snijbiet


​Gevulde snijbiet

​De vrolijk gekleurde snijbiet staat niet alleen leuk in de moestuin, maar ook in een siertuin. Je zou bijna vergeten om het op te eten. De grote bladeren worden in dit recept gevuld met een mengsel van snijbietstelen, gemalen hazelnoten, thermogrutten en magere kwark.

Waarom magere kwark?

Meestal werk ik met onbewerkte producten, dus ook met volle zuivel, maar in gebak, taart en vullingen gebruik je beter magere kwark, dit maakt het gerecht steviger en heeft een meer bindend effect dan volle kwark. In veel gerechten kunnen magere kwark, gemalen hazelnoten en boekweitmeel (een gedeelte van) de eieren vervangen.

Wat zijn thermogrutten?

Trouwe receptenlezers komen dit ingredient vaker tegen, je kunt er meer over lezen


Meer recepten met snijbiet (warmoes)


Laatste kans

Laatste kans om je in te schrijven voor de kookworkshop Zoet zonder Suiker op vrijdagmiddag 28 augustus in Utrecht.

Meer informatie en aanmelden



Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl