Terug naar Nieuwsbrief / Archief

14.09.2015
Kookworkshop Vegetarische Maaltijd 26-09-2015

Leuk dat je meedoet aan de kookworkshop met als thema: het samenstellen van een evenwichtige Vegetarische Maaltijd op zaterdag 26 september 2015 in Utrecht.

Programma

Het programma is niet helemaal precies te plannen, maar globaal als volgt:
Vanaf 13.30 uur: inloop en ontvangst met koffie en thee, ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben zodat iedereen in eigen tempo kan binnendruppelen tussen 13.30 en 14.00 uur.

  • 14.00 uur: starten we met een inleiding over het onderwerp van vandaag
  • 15.00 uur: gaan we aan de slag en maken we een aantal gerechten
  • 16.00 uur: deze gerechten proeven en bespreken we uiteraard gezamenlijk.
  • 17.00 uur: geplande eindtijd, het lokaal moet leeg en opgeruimd zijn (doen we ook gezamenlijk)

 

Meenemen

  • Het is prettig om een schort mee te nemen, vooral voor de hygiëne en wanneer je je kleren niet vies wilt maken.
  • Vaak blijft er van de gerechten wat over, wanneer je een of meer afsluitbare schaaltjes bij je hebt kan je wat mee naar huis nemen.

 

Inhoud van deze workshop

Hoe stel je een evenwichtige vegetarische maaltijd samen? Waar moet je op letten bij het samenstellen van een gevarieerde, smakelijke, voedzame, evenwichtige maaltijd. Hoe vullen de losse onderdelen elkaar optimaal aan en welke rol spelen kruiden en specerijen?

We gaan in deze workshop vooral praktisch aan de slag en met de informatie van vandaag zal je nooit meer hetzelfde tegen worteltjes, gember en peterselie aankijken. We werken met vegetarische, biologische producten.

Adres & route

Tidbits (bedrijf in catering en kookworkshops waar ik verder geen connecties mee heb, maar alleen de ruimte van huur) Oudegracht 287 (aan de werf), Utrecht.

Let op!

Het is dus niet Oudegracht aan de werf 287, dit is ook een adres, maar dan een stuk verderop. Bedoelt wordt Oudegracht 287, daaronder zit een werfkelder die je via een trap op de hoek van de straat (ter hoogte van ZiZo) kunt bereiken. Je slaat onderaan de trap rechtsaf, een paar deuren verder is de werfkelder (zie foto, te herkennen aan gevelsteen).

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Tidbits

Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer 15-20 minuten lopen. Je kunt ook stadsbus 2 (richting ringlijn Museumkwartier) nemen en uitstappen bij de halte Catharijne Convent, van daaraf is het ongeveer 5 minuten lopen.

De dichtstbijzijnde parkeergarage zit op de Springweg, in de buurt van de locatie zelf is het erg moeilijk tot onmogelijk om te parkeren.

Heb je nog vragen, dan hoor ik dat graag.

Tot 26 september, ik heb er erg veel zin in!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl