Terug naar Nieuwsbrief / Archief

12.03.2016
Informatie kookworkshop Peulvruchten 12-03-2016

Vanmiddag tijdens de kookworkshop heb ik nog toegezegd informatie na te zenden:

  • De verschillen en overeenkomsten tussen biologisch, EKO en biologisch dynamisch en veel gestelde vragen met antwoorden zijn terug te vinden via de website van SKAL

    Het EKO-keurmerk betekent dat het product gecontroleerd biologisch is én dat de producent extra inspanningen doet op het gebied van duurzaamheid. Hierbij kun je denken aan lager energiegebruik, beter afbreekbare verpakkingen, natuurbeheer of respectvol zaken doen. Voor veel biologische ondernemers en bedrijven is duurzaam werken de normaalste zaak van de wereld.

    Op de website van Stichting EKO-keurmerk kun je zien wat biologische ondernemers extra doen. Je klikt op de naam van een biologische boerderij of verwerker en ziet dan wat het bedrijf doet aan bijv. natuurbeheer of energiebesparing. In de toekomst zal bij elk bedrijf het zelfde rijtje onderwerpen komen te staan.

  • Een filmpje over de waterkristallen van Masaru Emoto en het rijstexperiment wat je ook zelf thuis kunt uitvoeren. Het is allemaal geen echte wetenschap, maar het zet je wel aan het denken.
  • Een redelijk overzichtelijk artikel over de voor- en nadelen van soja in de voeding.
  • Het recept voor verse groentebouillon.

 

Nog een heel fijn weekend en wie weet tot ziens!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl