Terug naar Nieuwsbrief / Archief

19.05.2016
Linzen met geroosterde groenten Recept van de Week 1609

Linzen met geroosterde groenten

De lente komt ook op de groenteafdeling goed op gang met radijs en spinazie, samen met wat goed bewaarde winterwortelen gaan ze in een voedzaam gerecht met linzen, op smaak gebracht met mosterd en daslookpesto.

Granen

Granen hebben al heel lang mijn bijzondere belangstelling. Vorige maand gaf ik nog een kookworkshop rond dit thema, maar granen komen in elke kookworkshop wel een beetje aan de orde.

Vorige week hebben we de proefveldjes oergranen gewied van het Louis Bolk Instituut. Deze veldjes liggen op Doornik Natuurakkers, een bijzonder mooi natuurgebied aan de Waal bij Nijmegen.

Vanaf woensdagavond 18 juni vinden daar weer wekelijks wandelingen plaats door de graanvelden, met gepassioneerde toelichting van Louis Dolmans. Zelf wandel ik zoveel mogelijk avonden mee. Wil je dit ook eens meemaken, maar weet je niet goed hoe er te komen? Zelf fiets ik vanaf station Nijmegen, vertrek om 18.00 uur. Wanneer ik weet dat je komt kunnen we samen fietsen. Alleen de fietstocht langs de uiterwaarden van de rivier is al de moeite waard!

Meer informatie over deze avonden op de website van Ineke Beretschot, Wie bakt mee.

Op zaterdag 4 juni geef ik een lezing over granen tijdens FOOD – Smaken van de Heuvelrug 4 & 5 juni 2016.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl