Terug naar Nieuwsbrief / Archief

26.02.2017
Vastentijd

Vastentijd

In veel culturen en religies is het naderende voorjaar een moment van bezinning. En niet voor niets in deze periode, de oogst van afgelopen herfst is bijna op en op het land groeien nog geen nieuwe gewassen.

Het vroege voorjaar is sinds de oertijd een tijd van schaarste en genetisch gezien is ons lichaam nog steeds niet ingesteld op permanente overvloed.

Ga je van carnaval naadloos over op de paaseieren of gun je jezelf een periode van rust. Vasten kan op veel manieren, er is altijd wel een methode die bij je past. Het zal je lichamelijk en geestelijk verrijken en versterken.

Lees er meer over

 

Vitaal koken

  • Vitaliteit, wat is dat eigenlijk?
  • Hoe pas je dit toe in de keuken?
  • Een frisse start in het voorjaar, hoe doe je dat?

 

De voorraad wintergroenten raakt uitgeput en verse regionale groenten van het seizoen zijn er nog nauwelijks. 

In deze kookworkshop maken we daarom de overgang van winter naar voorjaar zo smakelijk en vitaal mogelijk. De bewaarde wintergroenten worden aangevuld met wilde kruiden, spruiten, kiemen en de eerste primeurs van de volle grond.

Meld je ook aan

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl