Terug naar Nieuwsbrief / Archief

05.03.2018
Vitale voeding

Eindelijk voorjaar?

Wat ben ik blij dat die extreme kou uit de lucht is en de natuur herademt. Eindelijk kan de start met de lente worden doorgezet. Wanneer je vaker buiten bent neemt bovendien de kans op griep of verkoudheid snel af.

Nu ga ik proberen om de draad van het vasten weer op te pakken: niets bijzonders, gewoon alle extra’s laten staan. Zoals de paaseitjes bewaren tot Pasen.

De moestuin is nog in winterrust, maar daar ga ik binnenkort weer aan de slag.

Lentegroenten

Natuurlijk popelen we allemaal om de eerste lentegroenten op tafel te zetten, maar dat zal nog wel even duren. Ondertussen kunnen we wel wat jong en vitaal groen oogsten. Wanneer je goed zoekt tussen de bladeren kun je daar waardevolle kruiden vinden, zoals brandneteltoppen en daslook.

Maar je kunt nu ook binnenshuis zaden laten spruiten en kiemen. Zo kweek je een beetje vitaliteit aan het eind van de winter, goed om de wintergroenten mee aan te vullen. 

Ga er lekker mee aan de slag en zorg ook goed voor je darmen door regelmatig gefermenteerde groenten en zuurdesembrood te eten.

Workshops

Er staan in de komende weken interessante kookworkshops op het programma die worden verzorgd door experts op het gebied van fermentatie en zuurdesem. 

Daarnaast verzorg ik zelf de komende weken workshops rond het thema Evenwicht. Hoe kies je je groenten gevarieerd en hoe vul je deze aan met kruiden zodat de maaltijd of een gerecht evenwichtig wordt? En hoe stel je eigenlik een evenwichtige vegetarische maaltijd samen.

Neem snel en kijkje in de Agenda.

Tot ziens!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl