Terug naar Nieuwsbrief / Archief

10.08.2019
Gierst met aubergine

Voedwel, recept gierst met aubergine

Gierst met aubergine

De gierstkorrel is een klein, hard zaadje, dat
wordt omgeven door een dop (kaf) die eraf
gepeld moet worden, want deze is voor
mensen onverteerbaar. Gierst bevat een hoog
gehalte aan onverzadigde vetzuren, bij het
pellen van het graan raakt de korrel wel eens
beschadigd waardoor het vet vrijkomt, dit
veroorzaakt een bittere smaak bij het koken.
Dit is te voorkomen wanneer de rauwe gierst

Ga naar het recept 

Voedwel, evenwichtige vegetarische maaltijd

Minder vlees eten, hoe dan?

De boodschap van afgelopen week was duidelijk en niet mis te verstaan. We moeten beter voor de aarde zorgen. Onder andere door een duurzamere manier van landbouw. Dat zien gelukkig steeds meer mensen in en daarom kiezen ze vaker voor biologische voeding. Maar ook moeten we andere voedselkeuzes maken, voedsel kiezen van dichter bij huis, vaker regionale producten en (veel) minder of geen vlees.

Dit zijn – niet toevallig – ook de pijlers van de natuurvoedingskeuken. Deze keuzes zijn niet alleen beter voor de aarde, maar ook voor planten, dieren en mensen. Regionale voeding past beter bij onze behoeftes en de wisseling van de seizoenen. Het eten van veel dierlijk eiwit is een belasting voor onze organen en spijsvertering, we kunnen er bovendien ook ziek van worden.

Lees verder...

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl