Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.10.2019
Suiker gebruik

Suiker

Suiker is een van de voedingsmiddelen die erg veel bewerkingen heeft ondergaan voordat deze bij ons thuis in de kast staat. Alle levenskracht is dan uit de suiker verdwenen. Het kan ons niet meer voeden.

Conserveringsmiddel

Suiker wordt daarom ook gebruikt als conserveringsmiddel, bijvoorbeeld in jam, de suiker verhinderd de micro-organismen in het fruit om zich te vermenigvuldigen en maakt het levenloos.

Genotsmiddel

Moet suiker dan helemaal uit ons voedingspatroon verdwijnen, is het echt allemaal slecht wat suiker biedt? Of is er ook een positieve kant aan suiker en biedt suiker ons iets wat we op geen andere manier kunnen krijgen?

Lekker

In elk geval is suiker een genotsmiddel, het is tenslotte lekker. En genot betekent genieten. Als je suiker gebruikt of iets zoets neemt, vergeet dan in ieder geval niet te genieten van het lekkers.

Levensbelang

Suiker is ook voor ons van levensbelang, maar in welke vorm dan?

Verder lezen...


Workshop Suiker

Het komt allemaal aan de orde tijdens de workshop Suiker. Een van de workshops die ik een paar keer per jaar geef. Het is een zeer informatieve en erg zoete workshop, waarin we ook van de alternatieven gaan proeven.

Woensdagochtend 30 oktober

Vrijdagmiddag 29 november

Zie ook de overige activiteiten van Voedwel.

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl