Terug naar Nieuwsbrief / Archief

21.11.2019
Hoe eet jij

Hoe eet jij?

Gezonde voeding is meer dan een optelsom van voedingsstoffen.
Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je goed weet wat je eet en dat je dit met aandacht doet.
Bij het spijsverteringsproces zijn immers ook alle zintuigen betrokken.

Een optimale spijsvertering is de basis voor een optimale gezondheid.

Dat begint al als je staat de koken, mmmm, wat ruikt het lekker, wat eten we vandaag? Vragen huisgenoten die thuiskomen. Het water loopt me in de mond! Speeksel zit vol enzymen die het voedsel helpen verteren. De geur van een smakelijke maaltijd wakkert de trek in eten aan en brengt organen is staat van paraatheid. Klaar om de maaltijd te ontvangen.

Een gezellig gedekte tafel, zonder tv, pc en gsm zorgt ervoor dat je meer aandacht hebt voor de maaltijd. Goed proeven en kauwen is ook bevorderlijk voor een goede vertering. Heel anders dan een magnetronmaaltijd uit een plastic bakje voor de tv.
Of een boterham achter je pc.

Bovendien moet je de informatie van tv of pc ook verwerken ‘verteren’. Dan heb je twee informatiestromen, dit gaat ten koste van een goede spijsvertering.

  • Blauw licht spreekt ons bewustzijn aan, zorgt voor de vorm.
  • Rood licht verwarmt, zorgt voor de groei.
  • Groen is de kleur van de voeding.

 

Rood staat tegenover groen in het kleurenspectrum, daarom stimuleren rood-wit geblokte tafellakens de vertering.Voedwel, gedekte tafel

De samenstelling van een maaltijd is natuurlijk ook belangrijk, denk aan combinaties van  smaken, kleuren, texturen en voedingsstoffen. 

Wil jij weten hoe je een evenwichtige, smakelijke, vegetarische maaltijd samenstelt? 

Schrijf je dan in voor de workshop Vegetarische maaltijd.

 

Workshops

Wil je deze winter lekker gaan koken met peulvruchten? Wat zijn peulvruchten eigenlijk en hoe kook je ze optimaal gaar zodat je ze goed kunt verteren?

Met de feestdagen voor de deur kun je misschien ook wel wat meer kennis gebruiken over het gebruik van suiker of natuurlijke alternatieven.

De workshops zijn niet alleen leerzaam, maar ook gezellig en smakelijk. Er valt altijd wat te proeven en een hand-out is beschikbaar.

Eet smakelijk en tot ziens!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl