Terug naar Nieuwsbrief / Archief

10.01.2020
Een voedzaam 2020

Mijn allerbeste wensen voor jou in dit nieuwe jaar, met veel voedzame en liefdevolle  maaltijden.

Vlak na de feestdagen hebben we het vaak wel even gehad met overvloedige maaltijden en lekkere hapjes en drankjes. Soms nemen we ons voor om het nieuwe jaar fris te starten, met andere voedingsgewoonten. Het is echter nog te vroeg voor vasten en detoxen, die periode komt aan het begin van het voorjaar, na carnaval.

Het is wel goed om in januari een punt te zetten achter de overvloed van december. Misschien ben je van plan om vaker een vegetarische maaltijd koken, ik help je graag een eindje op weg.

Workshops

Ook in 2020 organiseer ik korte, informatieve workshops rond thema’s uit de vegetarische natuurkeuken. Afwisselend op de vrijdag- of zaterdagmiddag tussen 14.00-15.30 uur in een zaaltje achter de Ekoplaza aan de Nachtegaalstraat in Utrecht. De ruimte is beperkt tot 8 deelnemers per workshop, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Olie & vet

Voedwel, workshop olie en vetWe beginnen lekker vet, omdat er meer is dan olijfolie. De ene olie is geschikt om in te bakken en te braden de andere olie verdraagt geen verhitting. Varieer je voeding, ook de vetten, dat ondersteunt de flexibiliteit. Maar, wanneer kies je wat en wat is bijvoorbeeld high oleïc?

Je hoort en proeft er meer over in de Workshop Goed Vet.

Groenten anders bekeken

Wanneer je denkt goed bezig te zijn met groenten en kruiden, maar niet verder komt dan veel, of vaak salades. Dan ga ik je iets nieuws vertellen, wat je gemakkelijk dagelijks kunt toepassen en niet snel vergeet.

We gaan het oefenen in de workshop Groenten anders bekeken.

Ritme & Slaap

Slaap je niet goed genoeg, of sla je vaak het ontbijt over in een poging om gezonder te leven. Heb je voor het slapen gaan alweer honger? Misschien is je lichaam de kluts kwijt, bouw het vertrouwen op met ritme en voldoende slaap.

Leer hier meer over in de workshop Ritme en Slaap.

De kracht van Graan

Als je dacht dat havermoutpap iedereen goed doet, of nog nooit van graanslijm hebt gehoord of zonder reden bang bent voor gluten. Dan heb je niets aan snelkookrijst, maar misschien wel aan een van de 7 granen die beter bij jouw persoonlijkheid past.

De workshop de kracht van Graan kan ik je van harte aanbevelen.

Peulvruchten

voedwel, workshop peulvruchten en granenMisschien wil je vaker vegetarisch of veganistisch koken, dan zijn peulvruchten onontbeerlijk. Het wordt lastig wanneer je moeite hebt met het verteren van peulvruchten. Daar is iets aan te doen, als je weet waar je moet beginnen.

Leer ze dan door en door kennen in de workshop Peulvruchten.

Vegetarische maaltijd

Tot slot komt alle informatie weer samen in het samenstellen van een voedzame vegetarische maaltijd, zonder kant-en-klare vleesvervangers, maar met olie en vet, granen, peulvruchten, groenten kruiden, noten, zaden en pitten.

Je leert je bord beter kennen in de workshop Vegetarische maaltijd.

Consult

Uiteraard ben ik ook voor al je persoonlijke vragen bereikbaar, bijvoorbeeld op het gratis spreekuur, de eerste vrijdag van de maand.

Tot ziens!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl