Terug naar Nieuwsbrief / Archief

17.03.2022
Brandnetels

Brandnetels

Onderweg zag ik ze weer hier en daar boven de grond komen. Wat een goed moment, net nu we zoveel te verteren hebben (alles wat we met onze zintuigen waarnemen moeten we verteren, vreselijke nieuwsberichten maken dat extra zwaar) en een beetje moe zijn kunnen we verse brandneteltoppen goed gebruiken.

Bloedzuiverend

Brandnetels hebben een bloedzuiverende werking, vooral in het voorjaar. Het eten van brandnetels stimuleert de maagsapafscheiding, daardoor wordt al het voedsel beter verteerd.

Stimuleert de spijsvertering

Brandnetels stimuleren de werking van onze spijsvertering waardoor afvalstoffen sneller uit ons lichaam kunnen worden uitgescheiden. 

Bevordert darmwerking

De vezels uit de brandnetel zorgen voor een goede darmwerking. Brandnetels worden daarom ook wel de bezems van de darmen genoemd.

IJzer

Het bekendst is de brandnetel om zijn hoge ijzergehalte en wordt daarom vaak aangeraden bij bloedarmoede. De plant bevat namelijk veel gebonden ijzer, dit is gemakkelijk opneembaar door het lichaam.

Lees meer over brandnetels…

Download het informatieblad voor nog meer informatie en recepten…

Niet rauw

Je kunt rustig beginnen door af en toe een handje verse brandneteltoppen (de bovenste 4 blaadjes) aan een gerecht toe te voegen: soep, hartige taart, stamppot enz. Maar niet rauw!

Goed spoelen

Zet ze thuis eerst even in een bak koud water, zodat al het zand goed losweekt, spoel ze goed af: eerst met koud water en daarna met kokend water zodat ze niet meer prikken.

Gratis superfoods

Eet deze gratis superfoods een paar keer per week, niet te vaak en niet teveel.

Eet smakelijk!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl