Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.02.2024
Roggeburgers

Roggeburgers

Een lekkere vegetarische burger van roggevlokken, rogge komt niet vaak op tafel, maar in het ritme van de zeven granen hoort het bij de donderdag. Niet moeilijk om te maken, maar geef het wel de tijd die het nodig heeft. Granen houden niet van haast.

Rogge groeit ook in Nederland goed, maar is vooral populair in midden- en oost Europa, Scandinavië  en in Rusland. Ook de Keltische en Slavische stammen aten veel rogge, de Romeinen wezen het af en noemden het barbarenvoer, ze gaven de voorkeur aan de Italiaanse tarwe.

Aan rogge valt veel te verteren, het is een sterk en hoog groeiend graan, dat alle maanden van het jaar ziet. Zaaien in de september, oogsten in augustus. 

Ook een goede bereiding van rogge heeft voldoende tijd nodig, dan kan het goed verteerd worden en heeft het je echt wat te bieden. 

Lees het hele recept.

 

Rogge

In dit recept is geen ei gebruikt, alleen een beetje kwark voor een goede samenhangende burger.

In de natuurkeuken worden vaker kwark en en boekweitmeel gebruikt in plaats van ei voor een goede binding met zo min mogelijk eieren.

Lees meer over rogge.

 

Voedwel, rogge

Zonnebloemolie

High-oleïc zonnebloemolie wordt gewonnen uit speciaal geteelde zonnebloemen. Deze olie heeft van nature een hoog gehalte aan oliezuur. High oleÏc olie heeft goede bak- en braad eigenschappen en is minder gevoelig voor oxidatie. High oleïc (= hoog oliezuurgehalte) zonnebloemolie is een stabiele olie en kan hoge temperaturen verdragen. Deze olie bevat een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren.

Lees meer over zonnebloemolie.

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl