Rogge

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, roggeRogge heeft van alle granen de langste wortels, een enkele graanplant kan wel 2 meter diep wortelen; zou je alle wortels, haarwortels enz. achter elkaar leggen dan kom je al snel aan 2 kilometer wortels per plant.

In de biologisch (dynamische) landbouw kan de graanhalm wel tot 2 meter lang worden en is sterk en flexibel om te kunnen bewegen in de wind. Bedenk daarbij dat de halm een aar draagt die vele malen zwaarder is dan het gewicht van de halm.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, appel-rogge dessert

Rogge bevat gluten maar deze zijn minder elastisch dan de gluten uit tarwe. Rogge moet goed gekauwd worden, er valt aan rogge heel wat te verteren.

Wanneer je regelmatig rogge eet versterk je de spijsvertering. Rogge heeft een hoog kaliumgehalte, dit werkt stimulerend op de lever.

Rogge is het enige graan dat alle seizoenen ziet, het wordt in de herfst gezaaid en pas in de late zomer geoogst.


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl