Terug naar Nieuwsbrief / Archief

06.11.2018
Witbrood

Mocht je misschien denken dat ik mijn hele leven al zo gezond mogelijk eet dan heb je het mis. Als kind had ik een hardnekkige voorkeur voor witbrood, het liefste uit de fabriek. Met hagelslag uiteraard.

Tot we verhuisden. Een bakker in ons nieuwe dorp bakte heerlijk brood. Volkoren, met hele graankorrels erin. Het werd mijn nieuwe voorkeur. Samen met hartig beleg. Laatst was ik op bezoek in dat dorp, maar de bakkerij bestaat helaas niet meer.

Inmiddels is het bijna 50 jaar later. Goed brood is voor mij nog steeds erg belangrijk. Het liefste bak ik het zelf van meel, water, zuurdesem en zout.

Je moet even weten waar je op moet letten wanneer je zuurdezembrood gaat bakken, maar iedereen kan dat leren in elke keuken. Daarom geeft Ineke Berentschot op 7 december weer een kookworkshop Zuurdesembrood bakken.

Kom graanslijm proeven!

Wat zijn granen eigenlijk? Wat maakt granen zo bijzonder in de keuken? En hoe zit het dan met koolhydraten, gluten en fytinezuur? Welk graan past het beste bij jou? Wat is het verschil tussen graankorrels en graanvlokken? Wat is graanslijm?

Je kunt het proeven en beleven op 10 november in de workshop De kracht van graan.

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl