Terug naar Nieuwsbrief / Archief

11.07.2019
Aubergine

Aubergines

Auberginens zijn echte zomergroenten, ze houden van een warm en vochtig klimaat, in Nederland worden ze daarom geteeld in kassen. 

Aubergines zijn er in verschillende vormen en kleuren, meestal zijn ze dieppaars, maar ook wel wit of wit met paars gestreept. 

Lees verder


 

Voedwel, aubergines

Recept

Zomergroenten of niet, dit heerljke, veganistische recept stond in de kerstspecial van Smaakmakend

Je kunt de uitgelekte aubergineplakken ook heel goed op de barbecue roosteren in plaats van in de koekenpan.

Het hele recept


 

Voedwel, recept aubergineplakken

Rauw?

Aubergines kunnen niet rauw worden gegeten, gekookt smaken ze naar niks. Maar bak je ze in olijfolie, dan komt er een heerlijk aroma naar voren. 

Er is een uitzondering: je kunt rauwe aubergine fermenteren, dat komt de smaak zeker ten goede.

Wanneer je een tsukémono-pers gebruikt heb je maar een paar uur nodig.

Meer informatie


 


Voedwel, tsukemono

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl