Terug naar Nieuwsbrief / Archief

29.10.2021
Andijviestamppot

Andijviestamppot

Dit recept is niet alleen vegetarisch, maar ook voedzaam door de witte bonen, goed te verteren door het komijnzaad, rijk van smaak door de wortelpeterselie en vitaal (levenskrachtig) door het gebruik van karnemelk in plaats van volle melk.

Lees het hele recept hier…

Andijvie

Andijvie hoort bij de cichoreifamilie, net zoals witlof, paardenbloem, radicchio en de wilde cichorei (hemelsleutel). 

Planten uit de cichoreifamilie smaken bitter en hebben vooral in het voorjaar een bloedzuiverende werking en stimuleren de leverfuncties. 

Lees meer over andijvie…

Witte bonen

Witte bonen zijn zogenaamde peulvruchten. Peulvruchten zijn de rijpe vruchten van planten uit de vlinderbloemachtigen familie. Rijp = zich kunnen voortplanten.

Onrijpe peulen en zaden kunnen dat niet en eten we als groente: peultjes, tuinbonen, sperziebonen, doperwten etc. 

Meer over peulvruchten…

Wortelpeterselie

In de keuken zijn veel gerechten gebaat met een beetje verse wortelpeterselie, het versterkt de smaken van soepen, sauzen en stamppotten.

Uiterlijk lijkt wortelpeterselie wat op pastinaak, toch kun je ze goed van elkaar onderscheiden.

Hoe zie je in de winkel het verschil tussen een pastinaak en wortelpeterselie...

Eet smakelijk en wie weet tot ziens!

 

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl