Wortelpeterselie

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wortelpeterselieWortelpeterselie is net iets anders dan de wortels van de peterselie.

Het is een van oorsprong Zuid-Europese plant die speciaal voor zijn witte penwortel wordt gekweekt. Het blad van dit wortelgewas is bruikbaar als platte peterselie. Wortelpeterselie is een zogenaamde vergeten groente en is niet overal verkrijgbaar. In natuurvoedingswinkels of op biologische markten worden ze vaak aangeboden.

Smaak

In de keuken zijn veel gerechten gebaat met een beetje verse wortelpeterselie, het versterkt de smaken van soepen, sauzen en stamppotten.

Voedingsstoffen

Wortelpeterselie is rijk aan mineralen en de vitamines A, B2 en C.

Keuken

Voeg aan een gerecht met koele wortels wat zonkracht toe door middel van het vers gemalen zaden zoals koriander, komijn of kummel, dit komt de vertering ten goede.

Verschil met pastinaak

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, pastinaak, wortelpeterselieHoe zie je in de winkel het verschil tussen een pastinaak en wortelpeterselie.

Op de foto staat wortelpeterselie links en pastinaak rechts. Van bovenaf is het verschil goed te zien.


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl